Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:08 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proprietăţile medicinale ale lucernei

ro

07 Sep, 2014 13:05 2637 Marime text
Lucerna, o plantă furajeră care se cultivă pe suprafeţe mari, fiind utilizată în multe afecţiuni, conţine opt aminoacizi esenţiali, vitaminele U, B6, D şi E, calciu, fosfor, biofotoni, fitoestrogeni şi clorofilă. Lucerna protejează împotriva sângerărilor, contribuie la dizolvarea cheagurilor de sânge, la scăderea nivelului colesterolului, la alcalinizarea organismului, dar şi la prevenirea afecţiunilor cardiovasculare şi a infarctului miocardic.

De asemenea, reduce inflamaţiile, acţionează benefic în durerile articulare şi reumatice, scade riscul infecţiilor, accelerează vindecarea rănilor şi stimulează creşterea ţesuturilor noi. În plus, clorofila conţinută de frunzele de lucernă are un puternic efect antibacterian, iar conţinutul bogat în vitaminele B6, D şi E, precum şi în calciu şi fosfor, favorizează fortificarea scheletului osos şi a danturii copiilor.
 
Totodată, lucerna stimulează pofta de mâncare, este eficientă în tratarea ulcerului stomacal şi duodenal, ajută la reînnoirea mucoasei lezate a stomacului şi a aparatului digestiv, anihilează acidul gastric. Datorită conţinutului ridicat de fibre, lucerna mai este benefică în constipaţie, având efect purgativ. De asemenea, fortifică sistemul imunitar, ajută la anihilarea şi eliminarea reziduurilor acumulate în organism, creşte capacitatea fizică şi este recomandată împotriva durerilor cauzate de artrite şi în retenţiile de lichid.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii