Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:37 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proprietăţile şi beneficiile unui fruct mai puţin cunoscut

ro

06 Jul, 2014 13:32 2008 Marime text
Litchi, un fruct de dimensiunea unor cireşe mai mari, are coaja groasă, roşie şi fructul de culoare albă. Miezul este dulce, dar sâmburele nu trebuie consumat, deoarece este toxic. Aceste fructe conţin vitamina C, B2, B9, fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fibre, lipide şi carbohidraţi.

Fructul lichi contribuie la formarea celulelor roşii, echilibrează sistemul neuromuscular, favorizează asimilarea fierului, combate oboseala, fiind o sursă considerabilă de energie. De asemenea, aceste fructe, prin conţinutul lor în potasiu, cresc nivelul fluidelor din organism, necesar pentru o sănătate bună, mai ales în ceea ce priveşte controlul ritmului cardiac şi al tensiunii arteriale.

Vitamina B2 din aceste fructe are un rol important în buna funcţionare a metabolismului şi în menţinerea sănătăţii pielii, unghiilor şi a părului. Fructul litchi previne dezvoltarea celulelor canceroase, creşte rezistenţa organismului şi are efecte benefice asupra glandelor, tumorilor şi a problemelor stomacale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii