Proprietăţile şi beneficiile unui fruct mai puţin cunoscut
Proprietăţile şi beneficiile unui fruct mai puţin cunoscut
06 Jul, 2014 13:32
ZIUA de Constanta
2008
Marime text
Litchi, un fruct de dimensiunea unor cireşe mai mari, are coaja groasă, roşie şi fructul de culoare albă. Miezul este dulce, dar sâmburele nu trebuie consumat, deoarece este toxic. Aceste fructe conţin vitamina C, B2, B9, fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fibre, lipide şi carbohidraţi.
Fructul lichi contribuie la formarea celulelor roşii, echilibrează sistemul neuromuscular, favorizează asimilarea fierului, combate oboseala, fiind o sursă considerabilă de energie. De asemenea, aceste fructe, prin conţinutul lor în potasiu, cresc nivelul fluidelor din organism, necesar pentru o sănătate bună, mai ales în ceea ce priveşte controlul ritmului cardiac şi al tensiunii arteriale.
Vitamina B2 din aceste fructe are un rol important în buna funcţionare a metabolismului şi în menţinerea sănătăţii pielii, unghiilor şi a părului. Fructul litchi previne dezvoltarea celulelor canceroase, creşte rezistenţa organismului şi are efecte benefice asupra glandelor, tumorilor şi a problemelor stomacale.
Fructul lichi contribuie la formarea celulelor roşii, echilibrează sistemul neuromuscular, favorizează asimilarea fierului, combate oboseala, fiind o sursă considerabilă de energie. De asemenea, aceste fructe, prin conţinutul lor în potasiu, cresc nivelul fluidelor din organism, necesar pentru o sănătate bună, mai ales în ceea ce priveşte controlul ritmului cardiac şi al tensiunii arteriale.
Vitamina B2 din aceste fructe are un rol important în buna funcţionare a metabolismului şi în menţinerea sănătăţii pielii, unghiilor şi a părului. Fructul litchi previne dezvoltarea celulelor canceroase, creşte rezistenţa organismului şi are efecte benefice asupra glandelor, tumorilor şi a problemelor stomacale.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii