Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:36 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proprietăţile uleiului de palmier

ro

12 Aug, 2014 09:48 1538 Marime text
Uleiul de palmier, obţinut din miezul fructului de palmier african, are numeroase beneficii pentru sănătate, iar acest lucru se datorează componentelor sale active, şi anume carotenoide, vitaminele E, D, K, coenzima Q10, acizi graşi, fitosteroli, magneziu, potasiu, zinc, acid oleic, fosfolipide şi lecitină. În comparaţie cu roşiile, uleiul de palmier conţine de 30 de ori mai multe substanţe carotenoide, care protejează celulele de atacul nociv al radicalilor liberi.
 
Uleiul de palmier are avantajul rezistenţei la temperaturi înalte, nu patrunde în alimente şi se digeră foarte uşor. De asemenea, are proprietăţi antiinflamatorii, stimulează sinteza colagenului, ajută la formarea smalţului dinţilor, dar şi la buna funcţionare a sistemului imunitar. Totodată, uleiul de palmier favorizează normalizarea glandelor sebacee şi nivelul de zahăr din sânge şi are efecte pozitive asupra retinei şi acuităţii vizuale. Folosirea uleiului de palmier asigură buna funcţionare a sistemului endocrin, cardiovascular şi digestiv. Printre alte beneficii se numără îmbunătăţirea aspectului pielii şi restabilirea echilibrului hormonal din organism.
 
De asemenea, uleiul de palmier are proprietăţi benefice pentru sistemul nervos, întăreşte pereţii vaselor sanguine, vindecă anemia, normalizează tensiunea arterială şi previne bolile Parkinson şi Alzheimer. Aplicat în mod constant pe păr, uleiul de palmier combate căderea acestuia şi îl regenerează. Totodată,  ajută la hidratarea şi emolierea scalpului şi combate apariţia mătreţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii