Prunele - proprietăţi şi beneficii
Prunele - proprietăţi şi beneficii
08 Jun, 2014 18:57
ZIUA de Constanta
2217
Marime text
Prunele, fructe gustoase, aromate şi hrănitoare, au numeroase beneficii pentru organism şi conţin vitaminele A, C şi K, potasiu, fosfor şi magneziu. O prună conţine 7% din aportul de vitamina C recomandat zilnic.
Prunele, sărace în calorii, au proprietăţi energizante, reprezintă un bun diuretic, ajută la eliminarea toxinelor, purifică ficatul, alungă oboseală şi senzaţia de stres şi nervozitate. De asemenea, prunele diminuează inflamaţiile, combat afecţiunile renale şi biliare şi ameliorează durerile reumatice.
Prunele, prin conţinutul ridicat de potasiu, contribuie la menţinerea unei tensiuni arteriale normale.
Deşi prin fierbere o mare parte dintre proprietăţile prunelor dispar, compotul realizat din ele este recomandat în cazul hemoroizilor sau al afecţiunilor digestive.
Prunele, sărace în calorii, au proprietăţi energizante, reprezintă un bun diuretic, ajută la eliminarea toxinelor, purifică ficatul, alungă oboseală şi senzaţia de stres şi nervozitate. De asemenea, prunele diminuează inflamaţiile, combat afecţiunile renale şi biliare şi ameliorează durerile reumatice.
Prunele, prin conţinutul ridicat de potasiu, contribuie la menţinerea unei tensiuni arteriale normale.
Deşi prin fierbere o mare parte dintre proprietăţile prunelor dispar, compotul realizat din ele este recomandat în cazul hemoroizilor sau al afecţiunilor digestive.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii