Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:11 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remedii pentru transpiraţia în exces

ro

12 Jun, 2014 18:24 2603 Marime text
Transpiraţia, o problemă frecvent întâlnită, neplăcută din punct de vedere vizual, este o afecţiune medicală, de obicei, ereditară, în care anumite părţi ale corpului, axile, mâini, faţă sau picioare, transpiră mai mult.
Transpiraţia în exces sau hiperhidroza se poate remedia prin diverse metode, precum antiperspirante, medicamente, injecţii cu botox, curenţi electrici de mică intensitate sau chiar tratament chirurgical.
În unele cazuri, transpiraţia excesivă poate fi un simptom al unei afecţiuni ascunse, precum anxietatea, hipertiroidismul sau infecţia. Hiperhidroza apare ca urmare a unei întreruperi de informaţie între hormoni şi hipotalamus. Consumul băuturilor prea calde sau prea reci trebuie evitat, deoarece provoacă shimbări bruşte de temperatură, iar corpul încearcă să le tempereze prin transpiraţie.
Injectarea toxinei botulinice în axile blochează glandele sudoripare şi ţine transpiraţia la distanţă, timp de trei-şase luni. În cazul în care problema transpiraţiei excesive nu se rezolvă prin metode simple, se poate apela la chirurgie, caz în care, sunt secţionaţi nervii care provoacă transpiraţia sau sunt eliminate glandele sudoripare.
Ca în multe alte afecţiuni, alimentaţia joacă un rol important. Sarea, condimentele, alimentele bogate în carbohidraţi, cafeaua, ceapa şi usturoiul pot stimula transpiraţia. Hidratarea este foarte importantă şi se recomandă consumul a doi litri de apă pe zi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii