Sănătate Alimente care combat diabetul
Sănătate: Alimente care combat diabetul
27 May, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
2241
Marime text
Alimentele reprezintă un bun „medicament” pentru foarte multe boli, mai ales pentru diabetul de tip 2. Anumite schimbări în obiceiurile alimentare ale persoanelor diabetice pot inversa de fapt diabetul de tip 2, astfel încât toate funcţiile metabolice, inclusiv producţia de insulină a organismului, revin la normal. Datorită conţinutului foarte bogat în crom, ceapa se numără printre alimentele recomandate persoanelor care suferă de diabet. Deficitul de crom este de obicei însoţit de diabet. Cromul are efecte benefice asupra nivelului de glucoză din sânge, ajută organismul să folosească insulina mai eficient, menţine un echilibru normal al zahărului din sânge şi reduce neoia de medicamente specifice diabetului zaharat. Cromul are capacitatea de a diminua nevoia de insulină a corpului (sau doza de insulină) pentru a normaliza nivelul de zahăr din sânge.
Uleiul de măsline scade nivelul de zahăr din sânge şi, de asemenea, reduce inflamaţia, una dintre cauzele principale ale diabetului zaharat. Şi scorţişoara ajută la scăderea nivelului de glucoză din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2 şi chiar la creşterea cantităţii de insulină produsă în organism. Nucile şi migdalele sunt bogate în grăsimi sănătoase, vitamine şi o mulţime de minerale. Consumul lor previne apariţia diabetului, fiind benefice şi persoanelor care au deja diabet, deoarece ajută la gestionarea zahărului din sânge şi a greutăţii. În plus, consumul zilnic de nuci reduce riscul de atac de cord cu 35%. Migdalele sunt deosebit de benefice, deoarece sunt bogate în proteine şi antioxidanţi.
Uleiul de măsline scade nivelul de zahăr din sânge şi, de asemenea, reduce inflamaţia, una dintre cauzele principale ale diabetului zaharat. Şi scorţişoara ajută la scăderea nivelului de glucoză din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2 şi chiar la creşterea cantităţii de insulină produsă în organism. Nucile şi migdalele sunt bogate în grăsimi sănătoase, vitamine şi o mulţime de minerale. Consumul lor previne apariţia diabetului, fiind benefice şi persoanelor care au deja diabet, deoarece ajută la gestionarea zahărului din sânge şi a greutăţii. În plus, consumul zilnic de nuci reduce riscul de atac de cord cu 35%. Migdalele sunt deosebit de benefice, deoarece sunt bogate în proteine şi antioxidanţi.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii