Sănătate Alimente care combat stresul
Sănătate: Alimente care combat stresul
09 Jun, 2014 00:00
ZIUA de Constanta
2175
Marime text
În ziua de azi, stresul, devenit un mod de viaţă, se numără printre cei mai nocivi factori care ne influenţează sănătatea şi activităţile zilnice.
În multe cazuri, stresul poate avea urmări grave asupra fizicului şi psihicului. Potrivit specialiştilor, personalitatea are un rol extrem de important în perceperea stresului.
În perioadele în care stresul este resimțit, concentraţiile mai multor nutrienţi din organism, precum vitaminele A, E, B5, magneziul, calciul, zincul şi beta carotenul, scad, fiind necesară suplimentarea lor.
Printre alimentele ce reduc stresul se numără ţelina, varza, orezul brun, usturoiul, algele, migdalele, castraveţii, fructele de pădure, avocado. Seminţele de susan reduc stresul datorită compoziţiei bogate în zinc. Sparanghelul are un efect pozitiv asupra bunei funcţionări a organismului.
Alte alimente care ajută la controlarea stresului şi îmbunătăţirea stării de spirit sunt somonul, spanacul, portocalele şi lactatele. Eficace în ameliorarea simptomelor stresului sunt ceaiurile de muşeţel, roiniţă şi valeriană. De asemenea, ginseng-ul îmbunătăţeşte tonusul şi normalizează secreţiile hormonale.
În multe cazuri, stresul poate avea urmări grave asupra fizicului şi psihicului. Potrivit specialiştilor, personalitatea are un rol extrem de important în perceperea stresului.
În perioadele în care stresul este resimțit, concentraţiile mai multor nutrienţi din organism, precum vitaminele A, E, B5, magneziul, calciul, zincul şi beta carotenul, scad, fiind necesară suplimentarea lor.
Printre alimentele ce reduc stresul se numără ţelina, varza, orezul brun, usturoiul, algele, migdalele, castraveţii, fructele de pădure, avocado. Seminţele de susan reduc stresul datorită compoziţiei bogate în zinc. Sparanghelul are un efect pozitiv asupra bunei funcţionări a organismului.
Alte alimente care ajută la controlarea stresului şi îmbunătăţirea stării de spirit sunt somonul, spanacul, portocalele şi lactatele. Eficace în ameliorarea simptomelor stresului sunt ceaiurile de muşeţel, roiniţă şi valeriană. De asemenea, ginseng-ul îmbunătăţeşte tonusul şi normalizează secreţiile hormonale.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii