Sănătate Alimente care inhibă pofta de mâncare şi oferă o senzaţie de saţietate
Sănătate: Alimente care inhibă pofta de mâncare şi oferă o senzaţie de saţietate
07 Jan, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
1554
Marime text
Anumite alimente au capacitatea de a tăia pofta de mâncare şi de a rezista mai uşor în faţa ispitelor culinare. Rodiile, de exemplu, conţin antioxidanţi şi nutrienţi ce ajută la stimularea metabolismului, la accelerarea arderii caloriilor şi la eliminarea kilogramelor în plus. În plus, rodiile nu generează o creştere bruscă a glicemiei, de aceea sunt recomandate diabeticilor şi persoanelor care doresc să slăbească. Punicalagina, o substanţă care se regăseşte din abundenţă în rodii, favorizează scăderea colesterolului.
Pe de altă parte, dovleacul conţine nutrienţi importanţi, precum vitaminele A, B1, B3, B6, C, E, acid folic, calciu, potasiu, seleniu, fiert, mangan şi fibre. Dacă eşti dependent de carbohidraţi, dovleacul este soluţia cea mai bună de a-i înlocui cu ceva sănătos şi săţios. De asemenea, dovleacul conţine fibre care ajută la eliminarea kilogramelor în plus. Fasolea roşie reprezintă o sursă importantă de proteine, fier, potasiu, acid folic şi magneziu. Boabele de fasole roşie sunt recomandate diabeticilor, deoarece conţin amidon rezistent, ceea ce înseamnă că multe dintre calorii nu sunt absorbite. De asemenea, datorită conţinutului bogat în fibre solubile, fasolea roşie oferă o senzaţie de saţietate de lungă durată şi scade colesterolul. Pudra de cacao este singura sursă dulce permisă persoanelor care vor să scape de poftele culinare şi să slăbească. Quinoa conţine din plin proteine şi fibre, dar şi de minerale. Aceste seminţe dau repede senzaţia de saţietate.
Pe de altă parte, dovleacul conţine nutrienţi importanţi, precum vitaminele A, B1, B3, B6, C, E, acid folic, calciu, potasiu, seleniu, fiert, mangan şi fibre. Dacă eşti dependent de carbohidraţi, dovleacul este soluţia cea mai bună de a-i înlocui cu ceva sănătos şi săţios. De asemenea, dovleacul conţine fibre care ajută la eliminarea kilogramelor în plus. Fasolea roşie reprezintă o sursă importantă de proteine, fier, potasiu, acid folic şi magneziu. Boabele de fasole roşie sunt recomandate diabeticilor, deoarece conţin amidon rezistent, ceea ce înseamnă că multe dintre calorii nu sunt absorbite. De asemenea, datorită conţinutului bogat în fibre solubile, fasolea roşie oferă o senzaţie de saţietate de lungă durată şi scade colesterolul. Pudra de cacao este singura sursă dulce permisă persoanelor care vor să scape de poftele culinare şi să slăbească. Quinoa conţine din plin proteine şi fibre, dar şi de minerale. Aceste seminţe dau repede senzaţia de saţietate.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii