Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:38 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Alimente care te încălzesc în sezonul rece

ro

06 Jan, 2015 11:25 1366 Marime text
În perioada rece a anului, pentru a ajuta organismul să se încălzească simţim nevoia să consumăm mai multe alimente calde. Însă există şi alimente care, datorită proprietăţilor lor, încălzesc corpul fără a fi calde. Printre acestea se numără scorţişoara, un condiment care încălzeşte corpul şi ajută la reglarea insulinei.
 
Un alt aliment se referă la ardeiul iute, ce conţine foarte multă vitamina C, iar datorită capsaicinei, ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, ameliorează durerile articulare şi contribuie la controlul greutăţii. Usturoiul îmbunătăţeşte circulaţia şi are proprietăţi antibacteriene şi antivirale.

De asemenea, nucşoara combate respiraţia urât mirositoare, ajută la combaterea durerilor articulare şi încălzeşte corpul. Ghimbirul este şi el un aliment care menţine temperatura corpului constantă. În plus, ghimbirul este folosit pentru a calma durerile reumatice, pentru a stimula digestia, pentru a întări imunitatea, dar şi pentru a combate greaţa.  

Cerealele integrale, precum orezul brun, ovăzul şi quinoa, sunt bogate în fibre şi fitochimicale care furnizează energia necesară pentru a menţine corpul cald întreaga zi. Fasolea este o sursă excelentă de proteine, oferă un conţinut ridicat de fibre şi nu conţine colesterol şi grăsimi saturate. Nucile şi seminţele sunt bogate în minerale, fitochimicale, fibre şi acizi graşi Omega-3, în timp ce seminţele de floarea-soarelui şi de dovleac conţin acizi graşi Omega-6.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii