Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:19 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Avantajele consumului de conopidă

ro

12 Feb, 2015 00:00 1449 Marime text
Conopida face parte din familia cruciferelor şi conţine substanţe organice complexe, esențiale pentru menținerea sănătății organismului. Conopida conţine substanțe nutritive care îmbunătățesc protecția organismului împotriva agenţilor patogeni şi ajută şi la scăderea în greutate. Acest aliment reprezintă o sursă importantă de magneziu, calciu, potasiu, fosfor, fier, cupru, zinc, vitaminele A, D, H, E, B, K şi PP. De asemenea, conţine acid ascorbic, carbohidrați, grăsimi, zaharuri, amidon, acizi grași organici și nesaturați.
 
Conopida are acțiune de protecție celulară, scade riscul de dezvoltare a tumorilor în corp, previne dezvoltarea cancerului la femei şi bărbați, în special a cancerului de sân și de prostată. Consumul frecvent de conopidă scade riscul bolilor de inimă şi apariţia accidentelor vasculare. Tot conopida inhibă dezvoltarea inflamaţiilor în organism şi protejează sistemul digestiv. Mai mult de atât, are capacitatea de a preveni cataracta, calmează ticurile nervoase, combate mătreaţa, întăreşte imunitatea, echilibrează flora intestinală şi previne anemia. Datorită vitaminei H, conopida îmbunătățește aspectul pielii şi al părului. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii