Sănătate Beneficiile şi sursele potasiului
Sănătate: Beneficiile şi sursele potasiului
13 Oct, 2014 00:00
ZIUA de Constanta
1460
Marime text

Potasiul, unul dintre mineralele de care organismul are nevoie în fiecare zi, este necesar funcţionării tuturor organelor din corp. Aproape 95% din potasiu se află în interiorul celulelor, iar fiecare celulă din organism are nevoie de acesta pentru a exista. De asemenea, potasiul are o contribuţie importantă în contracţia muşchilor şi funcţionarea nervilor.
Persoanele care consumă frecvent laxative şi diuretice, dar şi cele care suferă de boli renale sau diabet sunt mai expuse riscului de a prezenta o deficienţă de potasiu în organism, care se manifestă prin senzaţia de oboseală permanentă, sete continuă, crampe, furnicături, amorţeală, constipaţie, dereglări ale funcţiei renale şi palpitaţii.
O alimentaţie bogată în potasiu favorizează îndepărtarea mai rapidă a kilogramelor în plus şi accelerează arderea caloriilor, cu ajutorul sportului. Alimentele bogate în potasiu protejează sănătatea sistemului muscular, cardiovascular şi nervos, printre acestea numărându-se salata verde, caisele, bananele, pepenele galben, portocalele, fisticul, migdalele, smochinele, seminţele de floarea-soarelui, dovleacul, cartoful, spanacul, roşiile, fasolea, peştele şi ciocolata neagră. Un aport optim de potasiu contribuie la prevenirea unor boli precum infarctul, osteoporoza, litiaza renală şi hipertensiunea arterială.
Persoanele care consumă frecvent laxative şi diuretice, dar şi cele care suferă de boli renale sau diabet sunt mai expuse riscului de a prezenta o deficienţă de potasiu în organism, care se manifestă prin senzaţia de oboseală permanentă, sete continuă, crampe, furnicături, amorţeală, constipaţie, dereglări ale funcţiei renale şi palpitaţii.
O alimentaţie bogată în potasiu favorizează îndepărtarea mai rapidă a kilogramelor în plus şi accelerează arderea caloriilor, cu ajutorul sportului. Alimentele bogate în potasiu protejează sănătatea sistemului muscular, cardiovascular şi nervos, printre acestea numărându-se salata verde, caisele, bananele, pepenele galben, portocalele, fisticul, migdalele, smochinele, seminţele de floarea-soarelui, dovleacul, cartoful, spanacul, roşiile, fasolea, peştele şi ciocolata neagră. Un aport optim de potasiu contribuie la prevenirea unor boli precum infarctul, osteoporoza, litiaza renală şi hipertensiunea arterială.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii