Sănătate Ce afecţiuni pot fi prevenite şi tratate prin consumul de salată verde
Sănătate: Ce afecţiuni pot fi prevenite şi tratate prin consumul de salată verde
12 Apr, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
1428
Marime text
Salata verde, foarte săracă în calorii, fiind recomandată în curele de slăbire, reprezintă o opţiune potrivită pentru salate, dar şi ciorbe sănătoase sau smoothie-uri. Prin prisma conţinutului ridicat de clorofilă, salata verde are rol antianemic, precum şi un rol important în normalizarea digestiei şi a tranzitului intestinal.
De asemenea, anumite afecţiuni, precum cataractă, infarct sau cancer, pot fi prevenite şi tratate prin consumul de salată verde. Tot ea favorizează sănătatea ficatului, fiind recomandată şi în cazuri de dischinezie biliară sau hepatită cronică. Datorită conţinutului în iod, salata verde previne şi ajută la ameliorarea durerilor reumatice şi contribuie la funcţionarea normală a glandei tiroide. Substanţele cu gust uşor amărui din frunzele salatei contribuie la eliminarea toxinelor. Pe de altă parte, sucul de salată verde, amestecat cu ulei de trandafir, aplicat pe tâmple, ajută la reducerea durerilor de cap.
De asemenea, anumite afecţiuni, precum cataractă, infarct sau cancer, pot fi prevenite şi tratate prin consumul de salată verde. Tot ea favorizează sănătatea ficatului, fiind recomandată şi în cazuri de dischinezie biliară sau hepatită cronică. Datorită conţinutului în iod, salata verde previne şi ajută la ameliorarea durerilor reumatice şi contribuie la funcţionarea normală a glandei tiroide. Substanţele cu gust uşor amărui din frunzele salatei contribuie la eliminarea toxinelor. Pe de altă parte, sucul de salată verde, amestecat cu ulei de trandafir, aplicat pe tâmple, ajută la reducerea durerilor de cap.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii