Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:31 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ce alimente scad glicemia

ro

11 Feb, 2015 00:00 2310 Marime text
Nivelul normal al glicemiei este cuprins între 65 şi 110 mg/dl, orice rezultat care depăşeşte această valoare însemnând hiperglicemie, care poate fi tratată şi cu ajutorul plantelor, al legumelor şi al produselor apicole. Glicemia este influenţată de cantitatea de glucoză din sânge, care provine din glucidele sau carbohidraţii ce se găsesc în numeroase alimente de bază, precum pâine, seminţe, orez, cartofi, fructe, legume, cereale şi paste făinoase.
 
Persoanele care vor să îşi ţină diabetul sub control şi cele care vor să scadă nivelul glicemiei trebuie să consume alimente care conţin antioxidanţi, vitamina C şi potasiu. De asemenea, acizii graşi din peşte protejează inima şi menţin stabil nivelul zahărului din sânge. Peştele nu conţine glucide şi are rol în corectarea dislipidemiilor (a grăsimilor din sânge).
 
Morcovii cruzi, spre exemplu, conţin carotenoizi, antioxidanţi care menţin un nivel optim al insulinei. De asemenea, ceaiul verde, dar şi cel obţinut din frunzele de dud alb, afin şi cătină echilibrează nivelul zahărului, favorizând astfel scăderea glicemiei.  
 
Pe de altă parte, merele, în special coaja de măr, reprezintă un antioxidant eficient în ceea ce priveşte scăderea glicemiei. Portocalele şi prunele sunt alte fructe care previn diabetul zaharat. Totodată, asparagusul, broccoli şi fasolea sunt recomandate pentru combaterea diabetului şi pentru menţinerea unui nivel optim de zahăr în sânge. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii