Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:37 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ce alimente trebuie evitate dacă suferi de ulcer gastric

ro

19 Jun, 2014 00:00 2740 Marime text
Ulcerul gastric, o boală cronică digestivă, este caracterizat prin apariţia de eroziuni la nivelul mucoasei gastrice.
Simptomele ulcerului gastric sunt durerile localizate în partea de sus a abdomenului, resimţite ca o arsură, sfredelire, jenă, dar şi stările de greaţă şi vărsăturile.
Ulcerul are o mare legătură cu dieta alimentară de zi cu zi. Printre alimentele care nu trebuie consumate se numără carnea grasă, afumată sau sărată, tocăturile, supa de carne, peştele gras, afumat sau sărat, lactatele, precum iaurtul, chefirul, brânzeturile fermentate, şi grăsimile, cum ar fi untul, untura, slănina şi maioneza.
De asemenea, foarte multe legume nu pot fi consumate de persoanele care suferă de ulcer, şi anume castraveţii, sfecla, varza albă şi roşie, ciupercile, ridichile, roşiile, vinetele, ceapa, usturoiul, fasolea şi mazărea.
Fructele necoapte sau acre sunt interzise, cât şi fructele cu sâmburi, nuci, alune şi migdale. Totodată, sunt interzise pâinea moale, neagră, dar şi cea prăjită, tăiţeii, mierea şi ciocolata.
Condimentele iuţi, precum piperul, ardeiul iute, hreanul, oţetul şi muştarul, dar şi băuturile acre, alcoolul, cafeaua şi ceaiul chinezesc nu sunt permise în alimentaţia bolnavilor de ulcer gastric.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii