Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:40 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ceara de albine, beneficii uimitoare pentru mâinile aspre şi uscate

ro

10 Jul, 2014 00:00 5604 Marime text
Ceara de albine, un produs biologic activ, cu puternice proprietăţi antibacteriene şi antiseptice, este produsă de albine în interiorul stupului, pentru a-şi construi fagurii sau pentru a-i reface.
 

Ceara de albine conţine acizi graşi, alcool, vitamina A, carbon, hidrogen şi oxigen. Folosită în apiterapie, nu trebuie să fie mai veche de un an şi, totodată, nu trebuie să prezinte substanţe străine. Această ceară este folosită în special în industria cosmetică, în prepararea diverselor creme şi unguente. Datorită conţinutului bogat în vitamina A, ceara de albine face minuni pentru mâinile uscate, aspre şi roşiatice, hidratând şi catifelând pielea. De asemenea, ceara de albine accelerează vindecarea rănilor, ameliorează cicatricele, vindecă eczemele şi vergeturile, dar şi buzele crăpate.
 
Pentru a scăpa de vergeturi, se dizolvă într-un vas, pe baie de aburi, opt linguriţe de ceară, patru linguriţe de germeni de grâu şi 20 de grame de unt de cacao. După ce compoziţia s-a răcit, aceasta se aplică pe zonele afectate. Intern, ceara se poate mesteca şi apoi înghiţi, fiind foarte benefică pentru curăţarea şi albirea danturii, stimulând secreţia salivară, precum şi secreţiile mucoasei stomacului.
 
Consumul acestui produs poate vindeca rinita alergică, astmul bronşic, paradontoza, artrita şi inflamaţiile nazale. Totodată, ceara de albine este indicată în tratarea anorexiei, dar şi a acidităţii gastrice şi este utilizată în tratamentul colitelor spastice, al lupusului şi al arsurilor din zona ochilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii