Sănătate Cinci plante care scad glicemia
Sănătate:Cinci plante care scad glicemia
05 Jul, 2014 00:00
ZIUA de Constanta
3032
Marime text
Nivelul normal al glicemiei este cuprins între 65 şi 110 mg/dl, orice rezultat care depăşeşte această valoare însemnând hiperglicemie, care poate fi tratată cu ajutorul plantelor, al legumelor şi al produselor apicole.
Afina, coeficientul vegetal al insulinei, conţine mirtilină, substanţă care ajută la scăderea glicemiei. Se pot consuma zilnic 100 grame de fructe proaspete, uscate sau congelate, timp de două săptămâni. Datorită conţinutului de neomirtilină, frunzele de afin sunt foarte eficiente în scăderea glicemiei. Infuzia se prepară dintr-o lingură de frunze şi 500 ml de apă.
Decoctul de teci din fasole contribuie la scăderea glicemiei, la un nivel optim. Acesta se prepară din câţiva teci de fasole şi o cană de apă, ingrediente care se fierb timp de 20 de minute. Păpădia, una dintre plantele care contribuie la normalizarea glicemiei, conţine insulină şi se poate consuma sub formă de salată, timp de trei săptămâni. De asemenea, acelaşi efect îl are şi ceaiul de păpădie.
Frunzele de nuc, prin conţinutul bogat în uleiuri volatile, flavonoide şi taninuri, ajută la scăderea glicemiei. Frunzele se consumă sub formă de ceai, câte două căni pe zi, timp de trei săptămâni, sau sub formă de tinctură, câte trei-patru picături, administrate timp de trei săptămâni.
Aloe vera, o plantă cu reale beneficii în reglarea glicemiei, poate fi folosită sub formă de suc, dar şi de gel.
Afina, coeficientul vegetal al insulinei, conţine mirtilină, substanţă care ajută la scăderea glicemiei. Se pot consuma zilnic 100 grame de fructe proaspete, uscate sau congelate, timp de două săptămâni. Datorită conţinutului de neomirtilină, frunzele de afin sunt foarte eficiente în scăderea glicemiei. Infuzia se prepară dintr-o lingură de frunze şi 500 ml de apă.
Decoctul de teci din fasole contribuie la scăderea glicemiei, la un nivel optim. Acesta se prepară din câţiva teci de fasole şi o cană de apă, ingrediente care se fierb timp de 20 de minute. Păpădia, una dintre plantele care contribuie la normalizarea glicemiei, conţine insulină şi se poate consuma sub formă de salată, timp de trei săptămâni. De asemenea, acelaşi efect îl are şi ceaiul de păpădie.
Frunzele de nuc, prin conţinutul bogat în uleiuri volatile, flavonoide şi taninuri, ajută la scăderea glicemiei. Frunzele se consumă sub formă de ceai, câte două căni pe zi, timp de trei săptămâni, sau sub formă de tinctură, câte trei-patru picături, administrate timp de trei săptămâni.
Aloe vera, o plantă cu reale beneficii în reglarea glicemiei, poate fi folosită sub formă de suc, dar şi de gel.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii