Sănătate Consumul de caise, extrem de benefic pentru sănătatea ochilor
Sănătate: Consumul de caise, extrem de benefic pentru sănătatea ochilor
27 Jun, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
1933
Marime text
Caisele se numără printre cele mai sănătoase fructe, fiind foarte bogate din punct de vedere nutriţional în vitamine. Antioxidanţii prezenţi în aceste fructe ajută la funcţionarea naturală a organismului şi la eliminarea toxinelor. De asemenea, antioxidanţii sprijină procesul de creştere a celulelor, reduc riscul de îmbătrânire şi îmbunătăţesc aspectul pielii. Vitamina A, prezentă în caise, este utilă pentru creşterea celulelor în organism, ajută la îmbunătăţirea funcţionarii sistemului imunitar şi la menţinerea sănătăţii oculare.
Consumul de caise este extrem de benefic pentru sănătatea ochilor, ajută la întărirea nervilor oculari şi previne degenerarea maculară. Datorită conţinutului mare de fibre, aceste fructe îmbunătăţesc sistemul digestiv, metabolismul şi ajută la scăderea în greutate. Conţinutul ridicat de fibre este util în reducerea colesterolului rău din organism, astfel scăzând riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare. Totodată, onsumul de caise poate înlătura probleme precum anemia, hipocalcemia, afecţiuni ale inimii, rinichiului, ficatului. Caisa este şi un bun vermifug, antiacneic, diuretic, stabilizant al calciului în oase, conţinând şi principii active care ajută la rezolvarea cauzelor unor insomnii. Nu în ultimul rând, în sâmburele de caisă, dar şi în pulpa fructului se întâlneşte amigdalina, un principiu extrem de important în tratarea cancerelor incipiente.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii