Sanatate De ce e bine să consumăm ulei de măsline
Sanatate: De ce e bine să consumăm ulei de măsline
05 Jun, 2014 00:00
ZIUA de Constanta
1755
Marime text
Despre măslin se spune că ar fi una dintre primele plante apărute pe pământ. Uleiul de măsline, printre cele mai bogate surse de grăsimi nesaturate, este un medicament care luptă împotriva mai multor afecţiuni.
Uleiul de măsline conţine vitaminele A, B1, B2, C, D şi E. De asemenea, este bogat în antioxidanţi, acizi graşi Omega-3 şi Omega-6. Aceste proprietăţi ajută la menţinerea sănătăţii şi prospeţimii pielii. Conţinutul de acid oleic contribuie la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui în creier, astfel se reduce riscul de accident cerebral.
Uleiul de măsline previne apariţia bolilor de inimă, prin scăderea nivelului de colesterol. Tot el reduce riscul de inflamaţii, îmbunătăţeşte funcţiile hepatice, ale vezicii biliare şi ale pancreasului. În acelaşi timp, ajută la eliminarea toxinelor din organism şi la reducerea nivelului tensiunii arteriale. Antioxidanţii şi grăsimile nesaturate inhibă dezvoltarea celulelor canceroase, protejează împotriva cancerului la sân, a celui de prostată şi de colon. Unii acizi graşi din componenţa uleiului de măsline reduc pofta de mâncare, stimulează metabolismul şi ard caloriile. Uleiul de măsline reprezintă o sursă importantă de vanadiu, un mineral mai puţin cunoscut, care stabilizează glicemia.
Uleiul de măsline conţine vitaminele A, B1, B2, C, D şi E. De asemenea, este bogat în antioxidanţi, acizi graşi Omega-3 şi Omega-6. Aceste proprietăţi ajută la menţinerea sănătăţii şi prospeţimii pielii. Conţinutul de acid oleic contribuie la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui în creier, astfel se reduce riscul de accident cerebral.
Uleiul de măsline previne apariţia bolilor de inimă, prin scăderea nivelului de colesterol. Tot el reduce riscul de inflamaţii, îmbunătăţeşte funcţiile hepatice, ale vezicii biliare şi ale pancreasului. În acelaşi timp, ajută la eliminarea toxinelor din organism şi la reducerea nivelului tensiunii arteriale. Antioxidanţii şi grăsimile nesaturate inhibă dezvoltarea celulelor canceroase, protejează împotriva cancerului la sân, a celui de prostată şi de colon. Unii acizi graşi din componenţa uleiului de măsline reduc pofta de mâncare, stimulează metabolismul şi ard caloriile. Uleiul de măsline reprezintă o sursă importantă de vanadiu, un mineral mai puţin cunoscut, care stabilizează glicemia.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii
- carp 05 Jun, 2014 10:21 Sanatate curata