Sănătate De ce să consumăm varză murată
Sănătate: De ce să consumăm varză murată
24 Feb, 2015 09:18
ZIUA de Constanta
2341
Marime text
Varza murată reprezintă o adevărată sursă de vitamine şi minerale. În comparaţie cu cea proaspătă, cea murată este mai sănătoasă pentru organism, deoarece prin procesul de fermentaţie i se îmbogăţeşte conţinutul de vitamine din complexul B. În plus, datorită acestui proces, varza este singurul produs alimentar care are în compoziţie şi vitamina B12, foarte importantă pentru organism, care se găseşte, de obicei, în carne, fiind cunoscută pentru ajutorul pe care îl oferă organismului împotriva îmbătrânirii premature.
Varza murată conţine şi vitamina U, care previne şi contribuie la tratarea ulceraţiilor de la nivelul mucoasei tractului gastro-intestinal. De asemenea, conţine şi vitamina C într-o cantitate mare. Aceasta întăreşte sistemul imunitar şi este un remediu eficient împotriva răcelii şi a gripei. Varza murată mai conţine şi microelemente, săruri minerale, glucide şi substanţe organice care au efect stimulator asupra sucului gastric şi a secreţiei biliare.
Varza murată conţine şi vitamina U, care previne şi contribuie la tratarea ulceraţiilor de la nivelul mucoasei tractului gastro-intestinal. De asemenea, conţine şi vitamina C într-o cantitate mare. Aceasta întăreşte sistemul imunitar şi este un remediu eficient împotriva răcelii şi a gripei. Varza murată mai conţine şi microelemente, săruri minerale, glucide şi substanţe organice care au efect stimulator asupra sucului gastric şi a secreţiei biliare.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii