Sănătate Lămâile întăresc imunitatea şi luptă împotriva infecţiilor
Sănătate: Lămâile întăresc imunitatea şi luptă împotriva infecţiilor
01 Sep, 2014 00:00
ZIUA de Constanta
2845
Marime text
Lămâile sunt acide şi acre la gust, dar au un puternic efect alcalin la nivelul organismului. În plus, conţin calciu, magneziu, vitaminele A, B, C, fier, fosfor, acid ascorbic, acid citric, bioflavonoide şi pectine.
Lămâile întăresc imunitatea şi luptă împotriva infecţiilor, au proprietăţi antivirale şi antibacteriene, fiind recomandate în diete, deoarece sucul de lămâie este un ajutor digestiv şi un bun detoxifiant pentru ficat. Totodată, au efect de calmare şi contribuie la îndepărtarea oboselii, agitaţiei, ameţelii, nervozităţii şi tensiunii, iar inhalarea de ulei de lămâie creşte capacitatea de concentrare şi ţine mintea în stare de alertă.
Datorită conţinutului de vitamina C, lămâile menţin sănătatea pielii şi elimină bacteriile ce cauzează acneea. De asemenea, ele pot accelera procesul de vindecare în cazul aftelor, scad febra, vindecă răceala şi gripa, elimină eczemele şi menţin respiraţia proaspătă. Acidul din lămâie stimulează producerea în stomac a acidului gastric, dar şi activitatea muşchilor stomacului.
Consumul frecvent de lămâi scade nivelul colesterolului şi accelerează metabolismul. Totodată, lămâia este recomandată persoanelor obeze, reumaticilor, bolnavilor de gută, artrită, anemicilor şi hepaticilor. Acest aliment este un excelent stimulent natural pentru ficat, datorită capacităţii sucului de lămâie de a dizolva acidul uric şi alte otrăvuri care se acumulează în acesta.
Sucul de lămâie contribuie la dizolvarea calculilor biliari, a depozitelor de calciu şi a pietrelor la rinichi, favorizează neutralizarea radicalilor liberi, previne îmbătrânirea şi unele dintre cele mai grave forme de boli cronice. În plus, lămâile conţin 22 de compuşi anticancer, care pot încetini creşterea tumorilor canceroase.
Lămâile întăresc imunitatea şi luptă împotriva infecţiilor, au proprietăţi antivirale şi antibacteriene, fiind recomandate în diete, deoarece sucul de lămâie este un ajutor digestiv şi un bun detoxifiant pentru ficat. Totodată, au efect de calmare şi contribuie la îndepărtarea oboselii, agitaţiei, ameţelii, nervozităţii şi tensiunii, iar inhalarea de ulei de lămâie creşte capacitatea de concentrare şi ţine mintea în stare de alertă.
Datorită conţinutului de vitamina C, lămâile menţin sănătatea pielii şi elimină bacteriile ce cauzează acneea. De asemenea, ele pot accelera procesul de vindecare în cazul aftelor, scad febra, vindecă răceala şi gripa, elimină eczemele şi menţin respiraţia proaspătă. Acidul din lămâie stimulează producerea în stomac a acidului gastric, dar şi activitatea muşchilor stomacului.
Consumul frecvent de lămâi scade nivelul colesterolului şi accelerează metabolismul. Totodată, lămâia este recomandată persoanelor obeze, reumaticilor, bolnavilor de gută, artrită, anemicilor şi hepaticilor. Acest aliment este un excelent stimulent natural pentru ficat, datorită capacităţii sucului de lămâie de a dizolva acidul uric şi alte otrăvuri care se acumulează în acesta.
Sucul de lămâie contribuie la dizolvarea calculilor biliari, a depozitelor de calciu şi a pietrelor la rinichi, favorizează neutralizarea radicalilor liberi, previne îmbătrânirea şi unele dintre cele mai grave forme de boli cronice. În plus, lămâile conţin 22 de compuşi anticancer, care pot încetini creşterea tumorilor canceroase.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii