Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:19 15 03 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Lămâiţa, o plantă cu numeroase calităţi

ro

21 Nov, 2014 00:00 6105 Marime text
Lămâiţa, o plantă care creşte natural în mai multe zone din Asia, sudul Europei şi America de Nord, este un remediu natural, folosit pentru tratarea problemelor respiratorii, fiind un bun adjuvant pentru bronşită, răceală şi congestie în piept. Lămâiţa are un efect pozitiv asupra membranei mucoasei plămânilor şi a stomacului. În plus, ajută digestia, din acest motiv fiind recomandată după ce consumăm carne de porc sau de oaie. Totodată, acţionează ca un tonic digestiv şi creşte apetitul.

Lămâiţa reduce sindromul intestinului iritabil şi previne apariţia gastritei cornice. Uleiul de lămâiţă este extrem de folositor pentru organism, de aceea este des folosit în industria pastelor de dinţi, a apei de gură şi a unguentelor. Această plantă previne apariţia cariilor, fiind, de asemenea, eficientă în tratarea laringitelor, a durerilor în gât şi a amigdalitei. Mai mult de atât, are proprietăţi antiseptice şi poate fi aplicată sub formă de cataplasmă pe muşcăturile de insecte, înţepături şi diverse răni. Lămâiţa poate distruge paraziţii şi luptă, în mod eficient, împotriva infecţiilor bacteriene, fungice şi virale. Această plantă acţionează ca un tonic şi stimulează sistemul nervos, eliminând depresiile, coşmarurile şi insomnia. Femeile însărcinate şi cele care alăptează trebuie să evite consumul de lămâiţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii