Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:21 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Monturile de la picioare – generalităţi, cauze şi tratamente

ro

11 Aug, 2014 14:04 2257 Marime text
Monturile reprezintă deformări ale încheieturii degetului mare de la picior şi apar, în special, la femeile care poartă încălţăminte incomodă. Monturile devin deseori dureroase, dar, în acelaşi timp, reprezintă şi o problemă de ordin estetic, deoarece degetul mare de la picior are tendinţa de a se înclina spre degetul alăturat, cauzând o proeminenţă osoasă dură, pielea afectată inflamându-se, producând mai multă durere.
 
Principala cauză a formării monturilor se referă la încălţămintea incomodă sau cea cu toc, cea de-a doua cauză fiind de ordin ereditar, care poate crea complicaţii, cum ar fi osteoartrita sau artrita reumatoidă. Din cauza durerilor provocate de monturi, apar dificultăţi în mers şi unele răni la baza degetului, care se pot infecta. Pentru a preveni apariţia, dar şi dezvoltarea monturilor, este necesară schimbarea încălţămintei cu una lejera, care să nu strângă degetele.
 
În cazurile uşoare, se aplică comprese cu gheaţă pe zona afectată, ce împiedică deformarea accentuată a monturilor şi creme cu extract de aloe vera şi extract de castan, care au proprietăţi antiinflamatorii, de îmbunătăţire a circulaţiei sângelui şi de ameliorare a durerilor. Tratamentul chirurgical este singurul în măsură să înlăture deformaţia şi este determinat de durere, jenă locală, dificultate la încălţat şi nu de mărimea deformaţiei. Intervenţia chirurgicală a monturilor implică o spitalizare de maxim două zile, pentru controlul durerii, şi presupune readucerea capului metatarsianlui deplasat deasupra sesamoidelor, prin secţiuni osoase, ligamentare şi tendinoase. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii