Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:34 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Reumatismul articular acut - cauze, simptome şi remedii naturiste

ro

29 Jul, 2014 00:00 2081 Marime text
Reumatismul articular acut, o boală destul de rară, este o complicaţie a faringitei streptococice netratate, determinată de infecţia cu streptococ beta-hemolitic de grup A, având o evoluţie acută şi cu numeroase recidive. Acest streptococ produce, iniţial, o infecţie la nivelul căilor aeriene superioare naso-faringine, iar reumatismul articular acut se declanşează în prezenţa unor factori diverşi, precum vârsta, nivelul socio-economic şi factori climatici (frig, umezeală), boala manifestându-se cel mai des pe vreme rece şi umedă, în timpul iernii şi la începutul primăverii.
 
Reumatismul articular acut debutează la câteva săptămâni de la infecţia faringiană, prin paloare, transpiraţii, febră, astenie şi epistaxis (sângerare nazală). Articulaţiile cel mai afectate de reumatismul articular acut sunt genunchii, gleznele, coatele şi încheieturile pumnilor. Adeseori, durerea migrează de la o articulaţie la alta, dar cel mai mare pericol al reumatismului articular acut este faptul că poate ataca inima. În majoritatea cazurilor, afecţiunea lasă cicatrice pe valvele cardiace, deoarece forţează inima să depună mai mult efort pentru a pompa sânge.
 
Pe lângă tratamentul medicamentos, fitoterapeuţii recomandă decoctul din trifoi roşu, boabe de  ienupăr şi scoarţa de salcie (o linguriţă de plante la o cană de apă, care se bea de trei ori pe zi, timp de trei luni), precum şi infuzia din iederă, frunze de soc şi mesteacăn (o linguriţă de plante la o cană de apă; se beau patru căni pe zi, timp de 15 zile). 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii