Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:53 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Spasmofilia - cauze şi simptome

ro

22 Sep, 2014 00:00 3820 Marime text
 Spasmofilia este o afecţiune determinată de lipsa din organism a calciului, dar şi a magneziului, provocată de carenţele alimentare, rahitism sau de afecţiunile glandelor paratiroide care nu mai funcţionează normal. Această afecţiune poate fi cauzată şi de moştenirea ereditară, cea mai frecventă formă manifestându-se în cazul atacurilor de panică sau în perioadele prelungite de stres.
 
Spasmofilia se manifestă prin tulburări în întregul organism, contracţii la nivelul ochilor, buzelor, limbii şi piciorului, care apar noaptea. De asemenea, spasmele pot apărea şi la nivelul faringelui, dar şi al esofagului, sub forma unor senzaţii de sufocare sau de nod în gât. Persoanele care suferă de spasmofilie prezintă stări de nervozitate şi de vomă, tremură vizibil, au ameţeli şi palpitaţii. Pielea este lipsită de luciu, iar unghiile se rup şi se exfoliază uşor.
 
Lipsa de calciu şi magneziu poate fi remediată prin consumul de apă magneziană. Apa de var este extrem de eficientă în spasmofilie, deoarece contribuie la refacerea calciului din organism. Produsele apicole sunt şi ele indicate în refacerea nivelurilor de calciu din organism şi tratarea spasmofiliei. De asemenea, ceaiurile de coada-şoricelului si de gălbenele sunt recomandate pentru a trata această afecţiune. Trebuie consumate zilnic, dimineaţa şi seara, timp de 45 de zile.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii