Sănătate Surse de calciu mai puţin cunoscute
Sănătate: Surse de calciu mai puţin cunoscute
06 Oct, 2014 00:00
ZIUA de Constanta
1071
Marime text

Calciul se află în cantitate mare în organism şi se găseşte într-o varietate largă de produse alimentare şi băuturi. Calciul contribuie la sănătatea vaselor de sânge, reglează tensiunea arterială şi previne rezistenţa la insulină. Persoanele cu intoleranţă la lactoză pot lua doza necesară de calciu din multe alte surse. Oasele sardinelor din conservă au cel mai mare aport de calciu, la care se adaugă şi un conţinut bogat de acizi graşi Omega-3 şi de vitamina D.
Smochinele uscate, pe lângă faptul că sunt un desert delicios, reprezintă şi o sursă importantă de calciu, fibre şi antioxianţi. Somonul la conservă reprezintă o altă sursă de calciu, precum şi fasolea albă, bogată în calciu, fier şi proteine, care favorizează întărirea sistemului imunitar, reduce riscul de diabet, repară ţesutul muscular şi pe cel osos.
Din punct de vedere nutriţional, migdalele sunt cele mai consistente oleaginoase. Conţin calciu, potasiu, vitamina E şi fier. Algele reprezintă o sursă bogată de calciu, fibre şi iod, acesta din urmă jucând un rol important în reglarea funcţiei tiroidiene.
De asemenea, şi seminţele de in conţin calciu. Acestea contribuie la scăderea tensiunii arteriale, reduc inflamaţiile şi, în plus, luptă împotriva celulelor canceroase. Portocalele sunt cunoscute ca fiind o extraordinară sursă de vitamina C, bună pentru sistemul imunitar, dar, pe lângă vitamina C, ele oferă organismului şi calciul de care acesta are nevoie. Broccoli este o sursă bună de calciu, iar conţinutul extrem de bogat în vitamina C, antioxidanţi, vitamine şi minerale îl transformă într-un aliment valoros pentru menţinerea sănătăţii organismului.
Smochinele uscate, pe lângă faptul că sunt un desert delicios, reprezintă şi o sursă importantă de calciu, fibre şi antioxianţi. Somonul la conservă reprezintă o altă sursă de calciu, precum şi fasolea albă, bogată în calciu, fier şi proteine, care favorizează întărirea sistemului imunitar, reduce riscul de diabet, repară ţesutul muscular şi pe cel osos.
Din punct de vedere nutriţional, migdalele sunt cele mai consistente oleaginoase. Conţin calciu, potasiu, vitamina E şi fier. Algele reprezintă o sursă bogată de calciu, fibre şi iod, acesta din urmă jucând un rol important în reglarea funcţiei tiroidiene.
De asemenea, şi seminţele de in conţin calciu. Acestea contribuie la scăderea tensiunii arteriale, reduc inflamaţiile şi, în plus, luptă împotriva celulelor canceroase. Portocalele sunt cunoscute ca fiind o extraordinară sursă de vitamina C, bună pentru sistemul imunitar, dar, pe lângă vitamina C, ele oferă organismului şi calciul de care acesta are nevoie. Broccoli este o sursă bună de calciu, iar conţinutul extrem de bogat în vitamina C, antioxidanţi, vitamine şi minerale îl transformă într-un aliment valoros pentru menţinerea sănătăţii organismului.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii