Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:12 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Valoarea nutritivă a mărului

ro

05 Jan, 2015 10:57 2589 Marime text
Mărul este fructul cu cele mai consistente beneficii pentru sănătatea omului, fără a avea limite cantitative. Merele se consumă cu coajă, unde se găsesc principalele vitamine şi săruri minerale, substanţe care dau un plus de energie. Prin multiplele lor proprietăţi terapeutice, merele previn şi combat asteniile fizice şi intelectuale, stresul, migrenele, surmenajul, oboseala, nervozitatea, insomniile şi durerile de cap.

De asemenea, au efecte benefice în anemie şi în ceea ce priveşte demineralizarea organismului, scad colesterolul şi neutralizează substanţele toxice din sânge. Consumul de mere combate tusea convulsivă, gripele îndelungate, stările febrile, împrospătează respiraţia şi contribuie la dizolvarea calculilor renali. Prin conţinutul ridicat în antioxidanţi (flavonoide, polifenoli), merele întârzie procesul de îmbătrânire şi contribuie la prevenirea cancerului. Potrivit unor studii, merele au potenţialul de a contribui semnificativ la încetinirea evoluţiei demenţei senile în cazul maladiei Alzheimer, datorită unor substanţe prezente în coaja lor, care stimulează transmiterea impulsurilor de la o celulă nervoasă la alta. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii