Scorţişoara reduce pofta de mâncare
Scorţişoara reduce pofta de mâncare
28 Oct, 2014 12:49
ZIUA de Constanta
3784
Marime text

Scorţişoara, renumită pentru aroma deosebită, este un condiment extrem de popular, ce conţine calciu, fier, magneziu, fibre, carbohidraţi, tanini, uleiuri esenţiale şi are efecte anticancerigene, antioxidante, antiinflamatoare, antidiabetice şi antitumorale. Datorită proprietăţilor sale, stimulează memoria, combate stresul şi încetineşte căderea părului.
Un vârf de cuţit de scorţişoară, consumat dimineaţa, poate regla nivelul glucozei din sânge pentru 24 de ore. De asemenea, consumată dimineaţa, scorţişoara reduce pofta de mâncare, în timp ce infuzia de scorţişoară, îndulcită cu puţin zahăr, consumată de trei ori pe zi, relaxează organismul. Consumul regulat de scorţişoară poate stopa dezvoltarea celulelor canceroase şi, datorită proprietăţilor sale antivirale şi antimicrobiene, reduce riscul apariţiei răcelii şi gripei. Mai mult de atât, combinaţia de scorţişoară cu miere de albine reprezintă un aliat extrem de folositor în lupta cu răceala şi gripa.
Antioxidanţii din scorţişoară, combinaţi cu alte ingrediente cunoscute pentru proprietăţile lor curative pot revitaliza pielea crăpată a tălpilor. Timp de 15 minute se ţin picioarele într-o soluţie ce conţine sucul stors de la cinci lămâi, o lingură de ulei de măsline, un sfert de cană de lapte integral, o jumătate de cană de apă şi două linguri de scorţişoară.
Un vârf de cuţit de scorţişoară, consumat dimineaţa, poate regla nivelul glucozei din sânge pentru 24 de ore. De asemenea, consumată dimineaţa, scorţişoara reduce pofta de mâncare, în timp ce infuzia de scorţişoară, îndulcită cu puţin zahăr, consumată de trei ori pe zi, relaxează organismul. Consumul regulat de scorţişoară poate stopa dezvoltarea celulelor canceroase şi, datorită proprietăţilor sale antivirale şi antimicrobiene, reduce riscul apariţiei răcelii şi gripei. Mai mult de atât, combinaţia de scorţişoară cu miere de albine reprezintă un aliat extrem de folositor în lupta cu răceala şi gripa.
Antioxidanţii din scorţişoară, combinaţi cu alte ingrediente cunoscute pentru proprietăţile lor curative pot revitaliza pielea crăpată a tălpilor. Timp de 15 minute se ţin picioarele într-o soluţie ce conţine sucul stors de la cinci lămâi, o lingură de ulei de măsline, un sfert de cană de lapte integral, o jumătate de cană de apă şi două linguri de scorţişoară.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii