Stafidele combat anemia şi oferă energie organismului
Stafidele combat anemia şi oferă energie organismului
20 Aug, 2014 00:00
ZIUA de Constanta
1402
Marime text
Stafidele reprezintă o alternativă sănătoasă, în detrimentul bomboanelor sau al dulciurilor, ce conţin zahăr şi aditivi nocivi. Stafidele sunt produse din soiuri speciale de struguri, fără sâmburi, şi conţin zaharuri naturale, care, transformate cu uşurință în energie de organism, nu afectează sănătatea dinţilor prin producerea de carii.
De asemenea, stafidele mai conţin fenoli, flavonoide, calciu, fier, cupru, potasiu, magneziu, fibre, polifenoli, vitaminele din complexul B şi boron, un mineral care protejează oasele şi neuronii, necesar pentru preschimbarea estrogenului în estradiol, dar şi pentru activarea vitaminei D.
Consumul regulat de stafide favorizează distrugerea bacteriilor, previne bolile gingivale, combate digestia, contribuind, în acelaşi timp, la formarea globulelor roşii din sânge. Stafidele neutralizează radicalii liberi, blocând procesul de oxidare ce cauzează deteriorarea ţesuturilor, protejează vederea şi scad riscul îmbolnăvirii de afecțiuni oculare degenerative.
Totodată, stafidele contribuie la reducerea acidităţii gastrice şi la eliminarea toxinelor din organism, prevenind riscul unor boli, precum artrita, guta sau bolile cardiace. Conţinutul bogat în fier şi complexul de vitamina B ajută la ameliorarea anemiei, în timp ce catehina protejează împotriva acţiunii nocive a radicalilor liberi, care pot provoca tumori şi cancer de colon.
De asemenea, stafidele mai conţin fenoli, flavonoide, calciu, fier, cupru, potasiu, magneziu, fibre, polifenoli, vitaminele din complexul B şi boron, un mineral care protejează oasele şi neuronii, necesar pentru preschimbarea estrogenului în estradiol, dar şi pentru activarea vitaminei D.
Consumul regulat de stafide favorizează distrugerea bacteriilor, previne bolile gingivale, combate digestia, contribuind, în acelaşi timp, la formarea globulelor roşii din sânge. Stafidele neutralizează radicalii liberi, blocând procesul de oxidare ce cauzează deteriorarea ţesuturilor, protejează vederea şi scad riscul îmbolnăvirii de afecțiuni oculare degenerative.
Totodată, stafidele contribuie la reducerea acidităţii gastrice şi la eliminarea toxinelor din organism, prevenind riscul unor boli, precum artrita, guta sau bolile cardiace. Conţinutul bogat în fier şi complexul de vitamina B ajută la ameliorarea anemiei, în timp ce catehina protejează împotriva acţiunii nocive a radicalilor liberi, care pot provoca tumori şi cancer de colon.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii