Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:32 13 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Sucul de cătină, o sursă de energie şi substanţe nutritive

ro

15 Sep, 2015 15:34 1677 Marime text
Cătina are numeroase beneficii pentru sănătatea organismului. Ea combate oboseala, slăbiciunea generală din corp, reprezentând o sursă de energie şi de substanţe nutritive. Fructele de cătină sunt un leac pentru multe afecţiuni ale organismului, datorită vitaminelor şi elementelor nutritive pe care le conţin. Fructele au în compoziţia lor vitaminele A, B, C, E, K, betacaroten, acizi organici, zaharuri şi fier. Sucul de cătină previne depunerea plăcilor de colesterol pe pereţii vaselor de sânge, reduce hipertensiunea arterială, previne bolile de inimă şi accidental vascular cerebral.
 
De asemenea, acest suc contribuie la tratamentul bolilor de stomac şi esofag. Pe de altă parte, previne anemia, tulburările digestive şi reacţiile alergice, creşte imunitatea organismului, ajută în tratamentul afecţiunilor inflamatorii ale cavităţii bucale şi ale gâtului, în cazuri gingivită, amigdalită, stomatită, abcese şi sinuzită.
 
Sucul de cătină este indicat şi pentru reducerea simptomelor afecţiunilor aparatului respirator, datorită capacităţii lui de a lupta împotriva infecţiilor cu agenţi patogeni şi microorganisme. Acest suc este utilizat şi în cosmetică, deoarece îmbunătăţeşte aspectul pielii şi al părului, atenuează petele şi pistruii de pe piele, creşte elasticitatea pielii, combate mătreaţa şi căderea părului.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii