Sănătate Toxiinfecţia alimentară - simptome şi remedii naturiste
Sănătate:Toxiinfecţia alimentară - simptome şi remedii naturiste
09 Aug, 2014 00:00
ZIUA de Constanta
2559
Marime text
Toxiinfecţiile alimentare sunt afecţiuni digestive care apar, în special, în sezonul cald, din cauza consumului de alimente transportate, depozitate sau gătite necorespunzător. Cele mai frecvente simptome ale toxiinfecţiei alimentare sunt greaţa, voma, diareea, colicile abdominale, febra, deshidratarea, ameţeala, durerile de cap, transpiraţia şi salivaţia excesivă.
Persoanele sănătoase reuşesc să combată infecţia după câteva zile de la debutul bolii, iar cele mai multe cazuri de intoxicaţii alimentare răspund la tratamente simple, ce includ odihna la pat şi consumul de lichide. Până nu se linişteşte stomacul, consumul altor alimente înrăutăţeşte lucrurile, supele de legume fiind cele mai indicate în acest caz.
De asemenea, remediile naturiste sunt extrem de eficiente în tratarea toxiinfecţiilor alimentare. Un exemplu în acest sens este cărbunele activ sau argila alimentară, care, datorită proprietăţilor sale, absoarbe şi înlătură toxinele din tubul digestiv. Uleiul de ricin este un alt remediu util în combaterea toxiinfecţiilor alimentare (se dizolvă două linguri de ulei de ricin într-un pahar cu suc de lămâie şi se bea amestecul rezultat). La fel de eficiente sunt ceaiul negru, laptele de magneziu sau apa cu lămâie.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii