Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:11 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei fructe folosite în curele de slăbire

ro

03 Jun, 2014 17:00 3019 Marime text
Se apropie sezonul în care putem consuma piersici, caise şi nectarine, fructe care prezintă un conţinut caloric redus şi un indice glicemic mic. Piersicile, datorită conţinutul mare de zahăr şi hidraţi de carbon, furnizează mari cantităţi de energie pentru organism. Au în componenţa lor vitaminele A, C, B1, B2, dar şi fosfor şi potasiu. Deşi au doar 33 de calorii la suta de grame, piersicile calmează rapid senzaţia de foame. De asemenea, cura cu piersici favorizează detoxifierea organismului.Caisele conţin numeroase minerale şi vitaminele C, B1, B2 şi B6 şi sunt ideale în curele de slăbire, deoarece au un conţinut de apă ridicat, multe fibre şi doar 28 de calorii pe suta de grame. Fibrele acţionează ca un agent de îngroşare, ajută la saţietate şi accelerează mişcările bolului alimentar.
Deoarece au puţine calorii, 40 la suta de grame, nectarinele sunt recomandate, alături de piersici şi caise, în curele de slăbire. Prin conţinutul mare de apă, nectarinele contribuie la eliminarea acidului uric din organism. Sucul de nectarine reprezintă o excelentă sursă de vitamine şi minerale, de care organismul are nevoie pentru a funcţiona corect. Deoarece sunt pline de fibre, consumul de nectarine reduce semnificativ senzaţia de foame şi îmbunătăţeşte digestia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii