Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:40 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uleiul de armurariu şi efectele sale asupra ficatului

ro

29 Aug, 2014 12:25 3810 Marime text
Armurariul, una dintre plantele cu acţiuni intense şi complexe la nivel hepatic, se numără printre cele mai eficiente plante antitoxice, care contribuie la detoxifierea ficatului, favorizând regenerarea celulelor hepatice şi susţinând formarea lichidului biliar. Uleiul de armurariu conţine substanţe carotenoide, vitaminele E, B, D şi K, substanţe flavonoide, magneziu, potasiu, fier, mangan, calciu, seleniu, zinc, vanadiu, aluminiu, cupru, crom, Omega-6, dar şi Omega-9.

Uleiul de armurariu are proprietăţi coleretice, colagoge, antioxidante, hepatoprotectoare, hepatoregeneratoare, decongestive şi antiinflamatorii. Acest ulei este recomandat în tratarea unor boli, precum insuficienţa hepatică, intoxicaţiile hepatice, icterul, steatoza hepatică, ciroza incipientă, oboseala cronică, hepatitele virale acute şi cronice. De asemenea, contribuie la detoxifierea ficatului, protejează şi creşte rezistenţa membranelor celulelor hepatice.

Utilizarea frecventă a uleiului de armurariu are rezultate pozitive în tratamentul afecţiunilor ficatului, vezicii biliare şi splinei, înlătură efectele adverse ale medicamentelor şi intoxicaţia alcoolică. Uleiul de armurariu este eficient în buna funcţionare a vaselor de sânge şi a inimii, îmbunătăţeşte sistemul cardiovascular, scade tensiunea arterială şi nivelul colesterolului din sânge. Totodată, elimină spasmele de la nivelul vaselor de sânge şi previne formarea plăcilor aterosclerotice. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii