Sănătate Un stil de viaţă sănătos cu... peşte
Sănătate: Un stil de viaţă sănătos cu... peşte
21 Aug, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
2409
Marime text

Peştele este o parte importantă a unei diete sănătoase, deoarece el contribuie la menţinerea sănătăţii inimii şi a vaselor de sânge. Somonul, de exemplu, face parte din categoria peştilor de calitate, fiind considerat unul dintre cei mai gustoşi şi mai sănătoşi peşti din lume.
Astfel, somonul are o valoare nutriţională mare, datorită bogăţiei în acizi graşi Omega-3, triptofan, fosfor şi vitamine din grupul B. Prin urmare, 100 de grame de somon asigură 96% din necesarul de triptofan, un aminoacid precursor al serotoninei, cu numeroase funcţii importante în organism. Somonul reprezintă şi o sursă remarcabilă de proteine complete, carnea lui conţinând opt aminoacizi esenţiali pentru organism.
Culoarea roşie a cărnii de somon este dată de astaxantine, antioxidanţi carotenoizi din lumea acvatică. Acizii graşi Omega-3 din grăsimea de somon au proprietatea de a reduce nivelul trigliceridelor şi al tensiunii arteriale. Persoanele care consumă peşte gras suferă mai puţin de boli cardiovasculare, depresii şi artrite. Consumul de somon reduce riscul de infarct şi previne apariţia degenerescenţei maculare, principala cauză a orbirii la persoanele trecute de 50 de ani. Carnea de somon aduce un aport consistent de vitamina D, necesară în creşterea imunităţii, mai ales în sezonul rece.
Astfel, somonul are o valoare nutriţională mare, datorită bogăţiei în acizi graşi Omega-3, triptofan, fosfor şi vitamine din grupul B. Prin urmare, 100 de grame de somon asigură 96% din necesarul de triptofan, un aminoacid precursor al serotoninei, cu numeroase funcţii importante în organism. Somonul reprezintă şi o sursă remarcabilă de proteine complete, carnea lui conţinând opt aminoacizi esenţiali pentru organism.
Culoarea roşie a cărnii de somon este dată de astaxantine, antioxidanţi carotenoizi din lumea acvatică. Acizii graşi Omega-3 din grăsimea de somon au proprietatea de a reduce nivelul trigliceridelor şi al tensiunii arteriale. Persoanele care consumă peşte gras suferă mai puţin de boli cardiovasculare, depresii şi artrite. Consumul de somon reduce riscul de infarct şi previne apariţia degenerescenţei maculare, principala cauză a orbirii la persoanele trecute de 50 de ani. Carnea de somon aduce un aport consistent de vitamina D, necesară în creşterea imunităţii, mai ales în sezonul rece.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii