Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:05 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Utilitatea polenului crud

ro

19 Sep, 2014 15:34 2045 Marime text
Polenul crud are capacitatea de a susţine vitalitatea şi rezistenţa celulei vii, reechilibrează flora bacteriană intestinală, inhibă dezvoltarea bacteriilor patogene, scade absorbţia de colesterol şi previne cancerul. Acesta conţine minerale, precum calciu, seleniu, aminoacizi, vitaminele D şi E, flavonoide şi antioxidanţi.  
 
Polenul cules de albine combate alergiile şi previne osteoporoza, deoarece reduce pierderea de calciu. Polenul crud de salcie are o culoare galben aurie, o aromă parfumată şi, datorită conţinutului ridicat de luteină şi zeaxantină, protejează conjunctiva şi corneea, prevenind problemele oculare, precum cataracta sau degenerescenţa maculară. De asemenea, contribuie la reducerea adenomului de prostată şi la suportarea tratamentelor aplicate în cazul bolilor de prostată.
 
Polenul crud de păducel contribuie la scăderea nivelului de colesterol, prin reducerea depunerilor de grăsime de pe pereţii arterelor, ajută la scăderea tensiunii arteriale, ameliorează starea psihică, are efecte tonifiante şi calmante asupra sistemului nervos, înlăturând insomniile, anxietatea, stările de iritabilitate sau depresia. Persoanele care consumă polen crud sunt optimiste, voioase şi pline de viaţă. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii