Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:24 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valoarea nutriţională a scoicilor

ro

19 Jun, 2014 18:52 2115 Marime text
Scoicile, delicatese culinare, sunt benefice pentru mai multe afecţiuni şi reprezintă o sursă extraordinară de minerale, precum potasiu, fosfor, sodiu, magneziu, calciu şi seleniu, vitaminele A, E, K, B12 şi acizi graşi.
Consumul regulat de scoici protejează organismul împotriva aritmiilor, scade hipertensiunea arterială, îmbunătăţeşte sistemul imunitar, stimulează diureza, elimină mucozităţile şi expectoraţiile. Totodată, ajută la detoxifierea organismului, îmbunătăţeşte starea plămânilor şi a bronhiilor, precum şi acuitatea vizuală, funcţionarea ficatului şi a rinichilor.
În interiorul carapacelor,  se găseşte un praf, ce poate fi util în tratarea unor boli destul de grave. Carapacele se coc şi se macină foarte fin, iar praful obţinut este folosit în tratarea hemoroizilor, edemelor, durerilor gastrice şi chiar în tratarea diabetului.
Datorită apei sărate, scoicile din acest mediu au o acţiune directă asupra stomacului şi aparatului urinar, ţesuturile dure pot fi înmuiate astfel încât formarea tumorilor este anihilată. De asemenea, consumul regulat de carne de scoici reprezintă un medicament minunat pentru tratarea ulcerului gastric. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii