Valoarea terapeutică a ştirului
Valoarea terapeutică a ştirului
08 Oct, 2014 13:06
ZIUA de Constanta
1412
Marime text

Ştirul, cunoscut drept hrana porcilor, este de fapt o plantă foarte bogată în vitamine şi minerale. De la ştir se consumă partea verde, tânără, dar şi seminţele. Ştirul este bogat în vitaminele A, K, B1, B3, B5, B6, B17, C, E, riboflavină, acid folic, acid folat, acid linoleic, minerale, precum calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru, magneziu şi acizi graşi polinesaturaţi.
Seminţele de ştir şi uleiul din seminţe de ştir, datorită conţinutului ridicat de acizi graşi polinesaturaţi şi a proprietăţilor antioxidante, au un rol important în tratamentul bolilor cardiovasculare şi în hipertensiune arterială. Ştirul are efecte tonice, astringente, nutritive, antioxidante şi antihemoragice. Gargara cu ceaiul de ştir este indicată în cazul durerilor de gât sau a aftelor. De asemenea, ştirul conţine squalen, o substanţă antioxidantă care inhibă dezvoltarea tumorilor maligne la sâni, plămâni, prostată şi creier, reduce extinderea metastazelor. În plus, squalenul este implicat în controlul diabetului, candidozelor, inflamaţiilor, şi are un rol important în îmbunătăţirea memoriei şi a funcţionării creierului.
Seminţele de ştir şi uleiul din seminţe de ştir, datorită conţinutului ridicat de acizi graşi polinesaturaţi şi a proprietăţilor antioxidante, au un rol important în tratamentul bolilor cardiovasculare şi în hipertensiune arterială. Ştirul are efecte tonice, astringente, nutritive, antioxidante şi antihemoragice. Gargara cu ceaiul de ştir este indicată în cazul durerilor de gât sau a aftelor. De asemenea, ştirul conţine squalen, o substanţă antioxidantă care inhibă dezvoltarea tumorilor maligne la sâni, plămâni, prostată şi creier, reduce extinderea metastazelor. În plus, squalenul este implicat în controlul diabetului, candidozelor, inflamaţiilor, şi are un rol important în îmbunătăţirea memoriei şi a funcţionării creierului.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii