Varza contribuie la întărirea sistemului imunitar
Varza contribuie la întărirea sistemului imunitar
04 Nov, 2014 10:43
ZIUA de Constanta
1708
Marime text

O legumă foarte răspândită, varza are numeroase efecte pozitive asupra sănătăţii. Există peste 400 de soiuri de varză, diferenţiate prin formă, dimensiune şi culoare (verde, albă, roşie). Cea mai consumată este varza de culoare verde deschis, care poate fi folosită în numeroase preparate. Conţine fitonutrienţi, vitaminele A, C şi K, antioxidanţi naturali. Vitamina C din varza contribuie la întărirea sistemului imunitar, în timp ce betacarotenul protejează vederea de afecţiunile apărute odată cu înaintarea în vârstă. Varza este renumită şi pentru acţiunea benefică în prevenirea cancerului de colon şi de esofag.
Deoarece are puţine calorii, această legumă este un bun aliat al persoanelor care doresc să slăbească. Varza purifică sângele prin stimularea eliminării toxinelor din corp. Efectul de detoxifiere se datorează şi conţinutului ridicat de vitamina C. Consumul de varză are efecte benefice şi asupra pielii, oferindu-i un aspect luminos. Antioxidanţii protejează de acţiunea nocivă a razelor ultraviolete. De asemenea, varza conţine şi acid lactic, cunoscut pentru efectul pozitiv asupra musculaturii.
Deoarece are puţine calorii, această legumă este un bun aliat al persoanelor care doresc să slăbească. Varza purifică sângele prin stimularea eliminării toxinelor din corp. Efectul de detoxifiere se datorează şi conţinutului ridicat de vitamina C. Consumul de varză are efecte benefice şi asupra pielii, oferindu-i un aspect luminos. Antioxidanţii protejează de acţiunea nocivă a razelor ultraviolete. De asemenea, varza conţine şi acid lactic, cunoscut pentru efectul pozitiv asupra musculaturii.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii