Varza Kale, mai puţin cunoscută în România
Varza Kale, mai puţin cunoscută în România
29 Aug, 2014 15:13
ZIUA de Constanta
2608
Marime text
Kale este înrudită cu varza cunoscută de noi. Deşi în România nu este foarte populară, varza Kale este o legumă extrem de consumată şi cunoscută în Asia, America şi Europa, şi conţine vitaminele A, B, E, C şi K, fier, calciu, luteină, magnan, fosfor, betacaroten, antioxidanţi, potasiu, magneziu, proteine. E foarte bogată în fibre, are un conţinut mic de calorii şi inhibă absorbţia de iod în organism.
Consumul frecvent de varza Kale întăreşte sistemul imunitar, protejează organismul împotriva cancerului, diminuează nivelul de colesterol şi de zahăr din sânge, încetineşte procesul de îmbătrânire al creierului, protejează împotriva tumorilor şi sclerozei. Varza Kale reţine acizii graşi biliari în intestine, este indicată în dieta celor cu hipercolesterolemie şi are efecte anticancerigene. Fiind bogată în antioxidanţi, varza Kale contribuie la combaterea stresului oxidativ, dar şi în detoxifierea organismului, creşte imunitatea, tratează răcelile, infecţiile şi, totodată, menţine sănătatea ochilor şi tinereţea pielii.
Consumul frecvent de varza Kale întăreşte sistemul imunitar, protejează organismul împotriva cancerului, diminuează nivelul de colesterol şi de zahăr din sânge, încetineşte procesul de îmbătrânire al creierului, protejează împotriva tumorilor şi sclerozei. Varza Kale reţine acizii graşi biliari în intestine, este indicată în dieta celor cu hipercolesterolemie şi are efecte anticancerigene. Fiind bogată în antioxidanţi, varza Kale contribuie la combaterea stresului oxidativ, dar şi în detoxifierea organismului, creşte imunitatea, tratează răcelile, infecţiile şi, totodată, menţine sănătatea ochilor şi tinereţea pielii.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii