Vitamina B17, controversată în lumea medicală
Vitamina B17, controversată în lumea medicală
30 Aug, 2014 13:50
ZIUA de Constanta
2531
Marime text
Denumirea de vitamina B17 a fost atribuită de doctorul Ernst Theodor Krebs compusului conoscut sub numele laetril. Potrivit unor studii recente, vitamina B17 luptă împotriva cancerului, fiind folosită în tratamentul unor tumori ale pielii. Tratamentul, considerat neconvenţional, constă în injectarea unor doze de vitamina B17 timp de două-trei săptămâni. Unii specialişti contestă lipsa unor dovezi concrete legate de proprietăţile acestei vitamine de prevenire şi chiar vindecare a cancerului.
În schimb, vitamina B17 previne şi tratează tensiunea arterială şi ameliorează durerile de artrită. Sâmburii de caise reprezintă cea mai bogată sursă naturală de vitamina B17. În mure, vitamina B17 se găseşte în cantităţi mari, dar şi în afine, coacăze, căpşuni şi zmeură. De asemenea, fasolea, secara, ovăzul, mazărea, broccoli, spanacul, ceapa roşie, varza şi conopida sunt trecute pe lista alimentelor ce conţin vitamina B17.
În schimb, vitamina B17 previne şi tratează tensiunea arterială şi ameliorează durerile de artrită. Sâmburii de caise reprezintă cea mai bogată sursă naturală de vitamina B17. În mure, vitamina B17 se găseşte în cantităţi mari, dar şi în afine, coacăze, căpşuni şi zmeură. De asemenea, fasolea, secara, ovăzul, mazărea, broccoli, spanacul, ceapa roşie, varza şi conopida sunt trecute pe lista alimentelor ce conţin vitamina B17.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii