Vitamina C, campioana în sănătate
Vitamina C, campioana în sănătate
29 Sep, 2014 10:27
ZIUA de Constanta
1661
Marime text
Vitamina C, una dintre vitaminele indispensabile, este absorbită în organism prin mucoasa bucală, esofagiană și prin intestinul subțire. Asimilarea vitaminei C este diminuată de stres, consumul de alcool, fumul de țigară, cortizon, precum şi de antibiotice. Considerată cel mai redutabil inamic al tuturor bolilor, vitamina C face parte din grupa principalilor antioxidanți care combat radicalii liberi, ajutând celulele să se reînnoiască în mod permanent.
Datorită proprietăţilor sale, întăreşte sistemul imunitar şi luptă eficient împotriva oricăror agenţi patogeni, paraziţi, virusuri şi microbi. Această vitamină previne apariţia anumitor tipuri de cancer, favorizează asimilarea fierului de către organism, măreşte rezistenţa vaselor de sânge, ajută la formarea globulelor roşii, a dinţilor şi oaselor, reglează nivelul glicemiei şi al colesterolului, detoxifică organismul, stimulează producţia de anticorpi si îmbunătăţeşte funcţiile energetice, intelectuale şi psihice. Vitamina C are proprietati antioxidante, antiinfecţioase, antitoxice, antibacteriene, antidepresive si detoxifiante.
De asemenea, intervine eficient ca un factor de combatere a oboselii, în special a celei cronice, scade nivelul colesterolului, previne bolile cardiovasculare şi este foarte eficientă în infecţiile respiratorii. Printre fructele cu un conţinut bogat în vitamina C, se numără măceşele, cătina, coacăzele negre, kiwi, lămâile, portocalele, grepfruitul, căpşunile, coacăzele roşii, pepenele galben, mandarinele, ananasul, zmeura, afinele, murele, gutuile, merele şi avocado. Cele mai bogate legume în vitamina C sunt broccoli, pătrunjelul, hreanul, varza de Bruxelles, conopida, spanacul, varza roșie, varza creață, arpagicul, păpădia, roşiile, cartoful, păstârnacul şi prazul.
Datorită proprietăţilor sale, întăreşte sistemul imunitar şi luptă eficient împotriva oricăror agenţi patogeni, paraziţi, virusuri şi microbi. Această vitamină previne apariţia anumitor tipuri de cancer, favorizează asimilarea fierului de către organism, măreşte rezistenţa vaselor de sânge, ajută la formarea globulelor roşii, a dinţilor şi oaselor, reglează nivelul glicemiei şi al colesterolului, detoxifică organismul, stimulează producţia de anticorpi si îmbunătăţeşte funcţiile energetice, intelectuale şi psihice. Vitamina C are proprietati antioxidante, antiinfecţioase, antitoxice, antibacteriene, antidepresive si detoxifiante.
De asemenea, intervine eficient ca un factor de combatere a oboselii, în special a celei cronice, scade nivelul colesterolului, previne bolile cardiovasculare şi este foarte eficientă în infecţiile respiratorii. Printre fructele cu un conţinut bogat în vitamina C, se numără măceşele, cătina, coacăzele negre, kiwi, lămâile, portocalele, grepfruitul, căpşunile, coacăzele roşii, pepenele galben, mandarinele, ananasul, zmeura, afinele, murele, gutuile, merele şi avocado. Cele mai bogate legume în vitamina C sunt broccoli, pătrunjelul, hreanul, varza de Bruxelles, conopida, spanacul, varza roșie, varza creață, arpagicul, păpădia, roşiile, cartoful, păstârnacul şi prazul.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii