Vitamina U, rol în prevenirea alergiilor
Vitamina U, rol în prevenirea alergiilor
16 Jul, 2014 14:57
ZIUA de Constanta
3675
Marime text
Vitamina U, descoperită la sfârşitul anilor 40 de savantul american Cheney, are un rol important în formarea trombocitelor şi coagularea sângelui, ajutând organismul să previna anemiile. Aceasta accelerează vindecarea leziunilor mucoasei tractului gastrointestinal, contribuie la reducerea secreţiei de acid gastric şi normalizează aciditatea din stomac, tratând cu succes ulcerul.
De asemenea, vitamina U ajută corpul să recunoască subsţantele străine şi să lupte contra lor, reduce simptomele alergiilor şi astmului. Totodată, are efect asupra metabolismului lipidic, protejează ficatul gras de la degenerare. Această vitamină contribuie la întărirea sistemului imunitar şi este de mare ajutor în tratarea diabetului zaharat. În plus, are efect pozitiv în tratarea bolilor cardiovasculare, reglarea colesterolului, dar şi în tratarea unor probleme ale pielii.
Principala sursă de vitamina U este varza, urmată de ţelină, sfeclă, usturoi, gălbenuş de ou şi drojdia de bere. Prin gătire, vitamina U îşi pierde proprietăţile terapeutice, din acest motiv, se recomandă ca aceste produse să fie consumate în stare crudă.
De asemenea, vitamina U ajută corpul să recunoască subsţantele străine şi să lupte contra lor, reduce simptomele alergiilor şi astmului. Totodată, are efect asupra metabolismului lipidic, protejează ficatul gras de la degenerare. Această vitamină contribuie la întărirea sistemului imunitar şi este de mare ajutor în tratarea diabetului zaharat. În plus, are efect pozitiv în tratarea bolilor cardiovasculare, reglarea colesterolului, dar şi în tratarea unor probleme ale pielii.
Principala sursă de vitamina U este varza, urmată de ţelină, sfeclă, usturoi, gălbenuş de ou şi drojdia de bere. Prin gătire, vitamina U îşi pierde proprietăţile terapeutice, din acest motiv, se recomandă ca aceste produse să fie consumate în stare crudă.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii