Vitamine care ajută articulaţiile
Vitamine care ajută articulaţiile
21 Sep, 2014 12:06
ZIUA de Constanta
1560
Marime text
Un aport corect de vitamine contribuie la consolidarea articulaţiilor şi la evitarea apariţiei simptomelor dureroase ale bolilor reumatice. Vitaminele sunt substanţe absolut necesare funcţionării sistemului osos, dar şi muscular.
Vitamina A se găseşte din abundenţă în fructe galbene şi portocalii, lactate, ouă şi legume cu frunze verzi, iar rolul cel mai important pentru bolnavii reumatici este producţia de proteină osoasă. Vitamina C creşte masa osoasă şi stimulează formarea de colagen care păstrează rezistenţa ţesuturilor conjunctive din oase. Această vitamină se găseşte în cătină, măceşe, coacăze, guava, kiwi, broccoli, ardei iute, varză de Bruxelles, papaya, căpşuni, portocale, lămâi, pepene galben, conopidă, zmeură şi mandarine.
Vitamina D contribuie la absorbţia calciului şi ajută la fortificarea oaselor şi articulaţiilor. Această vitamină se găseşte în peştele gras (hering, sardine, somon), untură de peşte (morun, ton, calcan), gălbenuş de ou, unt, lapte integral şi lactate nedegresate. Vegetalele nu conţin vitamina D. Vitamina E pe care o găsim în germeni de grâu, soia, ulei de măsline, ulei de floarea-soarelui, alune, nuci, ouă, ficat şi legume cu frunze verzi previne oxidarea substanţelor grase din celule. Deficienţa acestei vitamine cauzează degenerări nervoase şi musculare. Vitamina K încetineşte îmbătrânirea oaselor şi măreşte puterea de vindecare a leziunilor de la nivelul oaselor (fracturi). Legumele cu frunze verzi, verdeţurile, uleiul de măsline, bananele şi cartofii conţin vitamina K.
Vitamina A se găseşte din abundenţă în fructe galbene şi portocalii, lactate, ouă şi legume cu frunze verzi, iar rolul cel mai important pentru bolnavii reumatici este producţia de proteină osoasă. Vitamina C creşte masa osoasă şi stimulează formarea de colagen care păstrează rezistenţa ţesuturilor conjunctive din oase. Această vitamină se găseşte în cătină, măceşe, coacăze, guava, kiwi, broccoli, ardei iute, varză de Bruxelles, papaya, căpşuni, portocale, lămâi, pepene galben, conopidă, zmeură şi mandarine.
Vitamina D contribuie la absorbţia calciului şi ajută la fortificarea oaselor şi articulaţiilor. Această vitamină se găseşte în peştele gras (hering, sardine, somon), untură de peşte (morun, ton, calcan), gălbenuş de ou, unt, lapte integral şi lactate nedegresate. Vegetalele nu conţin vitamina D. Vitamina E pe care o găsim în germeni de grâu, soia, ulei de măsline, ulei de floarea-soarelui, alune, nuci, ouă, ficat şi legume cu frunze verzi previne oxidarea substanţelor grase din celule. Deficienţa acestei vitamine cauzează degenerări nervoase şi musculare. Vitamina K încetineşte îmbătrânirea oaselor şi măreşte puterea de vindecare a leziunilor de la nivelul oaselor (fracturi). Legumele cu frunze verzi, verdeţurile, uleiul de măsline, bananele şi cartofii conţin vitamina K.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii