Wasabi, condimentul cu proprietăţi medicinale
Wasabi, condimentul cu proprietăţi medicinale
27 Sep, 2014 11:44
ZIUA de Constanta
2711
Marime text
Wasabi, o plantă rădăcinoasă verde, cu gust înţepător pronunţat, originară din Japonia, ce creşte numai în albiile râurilor, este un condiment des folosit, dar care este mai puţin cunoscut la noi. Wasabi se foloseşte pentru aroma sa dată de compuşii volatili. Datorită proprietăţilor sale, contribuie la reducerea infecţiilor, durerilor, leziunilor şi a altor afecţiuni inflamatorii care pot slăbi organismul.
Are proprietăți fungicide, antibacteriene, antiseptice şi diuretice. Stimulează secreția gastrică, fiind recomandat ca remediu pentru arsurile la stomac, previne ulcerul, astmul şi cariile dentare. Wasabi-ul face parte din aceeaşi categorie de legume precum broccoli şi varza, ajută la îmbunătăţirea şi conservarea sănătăţii ficatului şi poate scădea riscul de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer.
De asemenea, wasabi este un antioxidant foarte puternic şi un antibacterian eficace, datorită unui compus numit izotiocianat. Acest compus poate inhiba principala bacterie care cauzează apariţia cariilor. În cultura asiatică, wasabi era folosit ca remediu împotriva otrăvurilor.
Are proprietăți fungicide, antibacteriene, antiseptice şi diuretice. Stimulează secreția gastrică, fiind recomandat ca remediu pentru arsurile la stomac, previne ulcerul, astmul şi cariile dentare. Wasabi-ul face parte din aceeaşi categorie de legume precum broccoli şi varza, ajută la îmbunătăţirea şi conservarea sănătăţii ficatului şi poate scădea riscul de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer.
De asemenea, wasabi este un antioxidant foarte puternic şi un antibacterian eficace, datorită unui compus numit izotiocianat. Acest compus poate inhiba principala bacterie care cauzează apariţia cariilor. În cultura asiatică, wasabi era folosit ca remediu împotriva otrăvurilor.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii