Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:35 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeama de varză murată şi beneficiile ei pentru sănătate

ro

10 Jul, 2014 15:09 9752 Marime text
Zeama de varză murată, prin conţinutul bogat în substanţe nutritive, revitalizează organismul şi îl tonifică. În compoziţia ei, se găsesc vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C şi U, antioxidanţi, microelemente, săruri minerale, fermenţi, enzime, fier, magneziu, potasiu şi iod.
 
Varza este singurul aliment de origine vegetală care conţine vitamina B12, iar varza murată prezintă mult mai multe vitamine decât cea crudă. Vitamina U are proprietăţi antiulceroase, din acest motiv, zeama de varză este recomandată în tratarea ulcerului. Aceasta stimulează arderea grăsimilor şi normalizează apetitul, fiind recomandată în curele de slăbire. Totodată, reglează şi stabilizează tensiunea, ajută digestia şi previne constipaţia.
 
Consumată regulat, zeama de varză detoxifică organismul, ajutând la eliminarea toxinelor, la vitaminizarea organismului şi la întărirea sistemului imunitar. Zeama de varză este recomandată persoanelor hipotensive, în acest caz, un pahar cu zeamă de varză murată, la fiecare masă, este suficient pentru ca tensiunea arterială să nu scadă sub limita normală.
 
Datorită conţinutului bogat în vitamine, zeama de varză stimulează circulaţia sângelui, scade febra, elimină viermii intestinali, combate oboseală, fiind un neurotonic şi un miotonic natural, ce ajută organismul să asimileze proteinele şi fierul. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii