Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:40 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zerul, des folosit în curele de slăbire

ro

23 Jun, 2014 11:49 1222 Marime text
Zerul, un produs acru de culoare gălbuie, ce rămâne în urma procesului de preparare a brânzeturilor, reprezintă o sursă bogată de minerale, precum calciu, potasiu şi iod, vitamine din complexul B şi aminoacizi.
Proteinele din zer sintetizează acizii biliari, iar ficatul este obligat să consume rezervele de colesterol. În mai multe cazuri de cancer, s-a constatat că administrarea, timp de şase luni, a unui litru de zer, a dus la regresia tumorilor, normalizarea hemoglobinei şi a numărului de limfocite.
Consumul de zer contribuie la scăderea tensiunii arteriale, îmbunătăţeşte funcţionarea rinichilor, a ficatului şi a circulaţiei sanguine, previne apariţia aterosclerozei, stimulează tranzitul intestinal şi contribuie la refacerea florei gastrointestinale.
De asemenea, zerul ajută la absorbţia calciului şi previne osteoporoza, combate insomnia, anemia, întăreşte imunitatea organismului şi măreşte rezistenţa acestuia la stres şi efort. Deşi conţine aceleaşi substanţe hrănitoare pe care le are şi laptele, este mai sărac în calorii decât acesta. Zerul topeşte grăsimile, contribuie la eliminarea reziduurilor din organism şi potoleşte foamea, fiind tot mai des folosit în curele de slăbire. Proteinele din zer stimulează producerea de colecistokinină, un hormon care oferă senzaţia de saţietate, ajutând la pierderea în greutate.
Nu în ultimul rând, zerul previne îmbătrânirea prematură şi este utilizat în tratamentele cosmetice, sub formă de mască, pentru regenerarea şi albirea tenului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii