Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:47 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Acul de siguranţă a fost brevetat într-o zi de 10 aprilie

ro

10 Apr, 2015 00:00 2416 Marime text
Acul de siguranţă îşi are originile încă din Antichitate, atunci când grecii foloseau un obiect asemănător, pe care îl foloseau pentru a prinde togile pe umeri. Deoarece nu avea un sistem de închidere, a fost dat uitării.
 
Walter Hunt este cel care a reușit să readucă în atenția publicului acul de siguranţă. Invenţia a apărut într-o zi în care Walter, în pauza de masă, se gândea cum să facă să achite o datorie de 15 dolari unui prieten. În acest timp, se juca cu o bucată de sârmă, care, în mâinile sale, lua diverse forme. A îndoit sârma la mijloc, pentru a realiza un efect de resort, apoi a unit capetele, oferindu-i sârmei forma unui ac de siguranță.
 
Ca urmare a acestei descoperiri, pe 10 aprilie 1849, la New York, Walter Hunt breveta acul de siguranţă. Compania care a cumpărat invenția, W.R.Grace, i-a plătit lui Hunt 400 de dolari, o sumă mult mai mare decât datoria pe care o avea americanul, de numai 15 dolari. Însă compania a transformat invenţia într-o afacere profitabilă. Mai mult de atât, în perioada modei punk, acul de siguranţă se număra printre cele mai populare obiecte. Atunci, tinerii purtau ace de siguranță drept accesorii.
 
Invenţiile lui Hunt nu s-au oprit aici, el fiind responsabil, printre altele, şi de inventarea unei ascuţitori de cuţite, a unui sistem de mutat mobila sau a unei sobe cu cărbune care încălzea uniform.
 
Sursa foto: Wikipedia.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii