Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

umblat.ro Umblat.ro e LIVE!

ro

07 Nov, 2015 11:19 2257 Marime text


Mult așteptatul moment a sosit, umblătorule! Platforma umblat.ro este, începând cu această săptămână, LIVE! Dacă nu ai făcut încă turul casei te invit să îl faci acum: intră pe www.umblat.ro și salută-l pe Nerdy (omulețul Știe-tot, care te ajută să nu te rătăcești pe site și îți explică pe îndelete cum să hoinărești eficient).

Și cum despre toate lucrurile cool pe care le poți face pe umblat.ro am scris deja aici, m-am hotărât ca acum să vorbesc cu doi dintre oamenii care au construit super platforma pentru promovarea evenimentelor. Este vorba despre Ionuț Moldoveanu și Andrei Dumitriu. Azi i-am dezlipit de tastaturi pentru câteva momente, ca să îi iau la întrebări.

Cum s-a născut ideea pentru site-ul umblat.ro?

Ionuț: Cam acum 3 ani mi-a venit ideea, când mă întorceam de la primul Comic Con organizat în România. A fost un eveniment care m-a impresionat și de care, din păcate am aflat total aleatoriu, dintr-un mic anunț făcut în timpul unui matinal. Îmi amintesc că nu s-au dat prea multe detalii referitoare la eveniment și a trebuit să caut ceva pe diferite site-uri până să mă lamuresc despre ce este vorba. Timpul a zburat, Comic Con-ul s-a terminat, dar eu nu m-am săturat :) și atunci m-am gandit … cum aș putea să nu mai ratez evenimente asemănătoare și unde aș putea să le găsesc? M-a ros puțin ideea și am făcut niște research, ceva brainstorming împreună cu sora mea, cu care mă consult uneori, am mai întrebat în stânga și în dreapta, prietenii apropiați, și a inceput să se contureze ceva.

Andrei: Am realizat că lipsește acest gen de site când Ionuț mi-a vorbit despre ideea lui. Adevărul e că mi s-a întâmplat și mie de multe ori când am plecat în concediu să ajung la destinație și să nu știu ce să fac, să vreau să particip la evenimente și să nu știu ce are loc și unde. De foarte multe ori am căutat pe Google sau pe Facebook ce evenimente au loc în zona unde eram, dar nu am găsit nimic sau am găsit evenimente care deja se terminasera. Așa că am pornit la drum! Umblat.ro s-a născut din dorința de a fi la curent cu ce se întâmplă, dar mai ales pentru că acest tool, dezvoltat așa cum am făcut-o noi, lipsea din online-ul românesc.



Ce faceți pentru umblat.ro?

Ionuț: Domeniul umblat.ro stă nefolosit de aproape 3 ani, timp în care tot speram să pun în aplicare ideea. Uite că încet-încet am reușit să găsesc oamenii potriviți și ne-am apucat de treabă! Pot să zic că am trecut prin foarte multe etape de dezvoltare de-a lungul timpului. Am inceput de la design și animații prin 2000 și apoi m-am concentrat mai mult pe partea de programare. Sunt Full Stack Developer, adică un fel de om bun la toate :) Deci am făcut cam de toate, concentrându-mă însă pe partea tehnică și coordonându-mi colegii, ori de câte ori a fost nevoie.

Andrei: În primă fază m-am ocupat de tot ce înseamnă suport hardware pentru site (adica servere), provider-ul de internet care să ne satisfacă nevoile și tot ceea ce înseamnă logistică, din punct de vedere software (server side). Atribuțiile mele nu se limtează însă doar la partea aceasta tehnică. Intervin cam în orice aspect al dezvoltării aplicației, de la design și până la marketing. Pot spune că tot eu mă ocup și de partea de contacte și de relațiile publice cu terți. Eu reprezint 3 Bytes Media Limited în România (nr: sediul “mamă” al firmei este în Irlanda), eu semnez contractele, eu comand, eu execut:) Dar, la final, eu sunt băiatul de la tehnic. Sau cum îi spune acum mai nou? CTO! (nr: Chief Technology Officer)



Cine e umblătorul nostru?

Ionuț: Nu cred că îi pot da o față umblător-ului, el are multe fețe, multe vârste, multe preferințe. Știu sigur că cei mai interesați, statistic vorbind, vor fi cei mai tineri, cu vârste între 16 și 30 de ani. Cu toate acestea, oricine vizitează siteul și blogul, poate să vadă că ne adresăm tuturor categoriilor de vârstă și încercăm să respectăm gusturi diferite. Pe lângă umblători, adică cei care merg la evenimente, noi ne adresăm însă și organizatorilor. Nu vreau să uităm de ei! Noi sperăm ca organizatorii să fie motorul platformei, postând aici evenimentele pe care le planifică. Noi le oferim o modalitate simpatică, ușor de folosit și mai ales, gratuită, prin care să își promoveze evenimentele și sa le facă cunoscute.

Andrei: Proiectul a pornit inițial pentru că noi am simțit că e nevoie de o platformă de genul acesta ca să aflăm ce se întâmplă și unde se întâmplă, înainte să se întâmple, deci a fost gândit pentru omul care vrea să iasă undeva și nu știe unde. Ne adresăm însă, în egală măsură și organizatorilor de evenimente, așa cum a spus și Ionuț. Să fim sinceri, în momentul de față metodele convenționale de promovare a evenimentelor sunt foarte puține și nu țin toate pasul cu revoluția tehnologică pe care o trăim. Toată lumea se promoveaza pe Facebook. Dar Facebook e zgârcit. Facebook îți arată ce evenimente se întâmplă doar dacă ai dat like paginii organizatorului sau ai un prieten care a dat like și a dat și share unui eveniment. Facebook nu îți arată tot ce se întâmplă în zona sau în județul tău. Și aici pierd și oamenii interesați de evenimente și organizatorii. Așa că, target-ul nostru s-a mărit. Dacă la început am plecat de la ideea: „pentru cei care vor să iasă undeva”, acum mergem pe ideea: „pentru ei și pentru organizatorii evenimentelor”.



Care crezi că e cea mai cool chestie pe umblat.ro?

Ionuț: Momentan îmi place foarte mult că pot căuta rapid ce se întâmplă în România și îmi plac și „Alertele”, o funcție foarte puternică a platformei. O să încercăm să rafinăm și să dezvoltăm cât mai mult aceste functii, fără să ne abatem de la ideea inițială. O să dau un pic din casă acum… Intenționăm ca jocurile să ocupe un rol major și de ce să nu ne transformăm într-un joc, până la urmă de la asta am început, cu niște Pini umblători pe care trebuia să îi plimbi pe harta țării.

Andrei: Tot site-ul e cool!

Ionuț: :) Aș vrea să mai precizez câteva lucruri. Identitatea inițială și majoritatea pinilor pe care îi vedeți în platformă au fost concepuți de sora mea – da trebuie să o amintesc neaparat și pe ea! – din păcate, deocamdată nu am putut face parte din aceiași echipă. Comunicăm însă, în umbră:) ). Ea este Techjulie, îi mulțumim și o puteți găsi aici. Că tot suntem la capitolul mulțumiri…. mulțumesc echipei, pentru răbdarea și dedicarea de care a dat dovadă până acum :) Ceea ce vedeți LIVE este o versiune BETA a site-ului, pe care o vom îmbunătăți constant în următoarea perioadă, așa că stați aproape. Ne-ar ajuta foarte mult feedback-ul vostru pozitiv sau negativ. Puteți să ne scrieți folosind formularul de contact de pe site sau direct la adresa de email: suport@umblat.ro.

Citeste mai multe pe: blog.umblat.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii