Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:49 24 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnire trilaterală Bulgaria – Ungaria – România, în vederea intensificării relaţiilor de cooperare internaţionale pentru prevenirea fraudelor fiscale

ro

18 Jun, 2015 19:03 1113 Marime text
În data de 18 iunie 2015, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a organizat la Bucureşti o primă întâlnire cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale Fiscale (NRA) din Bulgaria şi cu cei ai Administraţiei Naţionale Fiscale şi Vamale (NTCA) din Ungaria, în scopul intensificării şi optimizării schimburilor de informaţii fiscale, respectiv cele referitoare la tranzacţiile intracomunitare şi transportul de bunuri cu risc fiscal ridicat (produse energetice şi combustibili, legume şi fructe etc).

Delegaţiile participante, formate din experţi angrenaţi în operaţiuni de control antifraudă, cooperare administrativă şi specialişti IT, au fost conduse de către doamna Galya DIMITROVA, director executiv adjunct al NRA, Bulgaria, domnul gen. brig. SZABÓ Károly, director general adjunct pentru vamă şi accize, NTCA, Ungaria şi domnul Romeo-Florin NICOLAE, vicepreşedinte al ANAF, coordonator al activităţii de antifraudă şi vamă, România.

În cadrul reuniunii trilaterale a fost agreată iniţiativa ANAF de creare a unui cadru tehnic comun şi  dezvoltarea unui instrument eficient pentru schimbul de informaţii în zona tranzacţiilor intracomunitare de bunuri, respectiv o platformă IT, care să faciliteze atât prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, cât şi operaţionalizarea monitorizării şi controlului transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat. În acest sens, reprezentanţii  autorităţilor fiscale din cele trei state şi-au exprimat disponibilitatea de a intensifica relaţiile de cooperare pe aceasta temă.

”Având în vedere condițiile de bună vecinătate, la această întâlnire au fost invitaţi colegii noștri din Bulgaria și din Ungaria, în scopul operaționalizării unui sistem comun informatic interconectat, cu acces în timp real, care să faciliteze prevenirea şi stoparea fraudelor intracomunitare prin monitorizarea, într-o primă fază, a transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat”, a precizat domnul Romeo-Florin Nicolae, vicepreședinte ANAF, coordonator al Direcției Generale Antifraudă Fiscală.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii