Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:46 11 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul naţional “Şcoală mea pe Internet” Website-uri gratuite pentru grădiniţele, şcolile şi liceele din România 24 februarie 2015

ro

24 Feb, 2015 15:02 998 Marime text
Asociaţia Europa Digitală derulează, în anul 2015, proiectul naţional “Şcoală mea pe Internet”, prin care îşi propune proiectarea, dezvoltarea, implementarea şi găzduirea în mod gratuit a website-urilor aparţinând instituţiilor româneşti de învăţământ din sistemul preuniversitar.
Fiind la al treilea apel de proiect, cu peste 300 de beneficiari, programul vine în întâmpinarea grădiniţelor, a şcolilor şi a liceelor din ţară, în contextul în care acestea trebuie să respecte prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţă decizională în administraţia publică şi a Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de acces public şi pentru a se alinia la standardele europene şi ale societăţii informaţionale în care trăim. 
 
Proiectul “Şcoală mea pe Internet” are că obiective majore, pe lângă integrarea sistemelor TIC în educaţie, şi creşterea vizibilităţii insituţiilor la nivel naţional şi internaţional, în vederea accesării de fonduri europene, facilitarea interacţiunii între instituţiile de învăţământ, elevi şi profesori şi, totodată, stimularea elevilor şi profesorilor în utilizarea eficientă a Internetului de către elevi şi profesori – că mijloc de informare şi formare.
 
 
Website-urile realizate pentru şcolile şi liceele din România vor oferi
• informaţii generare cu privire la instituţia de învăţământ
• informaţii despre criteriile de admitere în ciclul primar/gimnazial/liceal
• publicarea tuturor datelor şi informaţiilor conform cu legislaţia în vigoare
• informaţii care să permită părinţilor să cunoască activitatea specifică claselor/clasei pregătitoare din cadrul unităţi
• publicare structura an şcolar
 
• crearea şi integrarea şcolilor în grupuri având că scop o creştere a calităţii educaţiei
• informaţii actualizate în permanentă cu privire la dispoziţiile Ministerului Educaţiei, 
• traducerea automată a website-urilor în orice limba de circulaţie internaţională 
• modalităţi de sincronizare la reţeaua socială Facebook.
 
Pentru a fi eligibili, instituţiile trebuie să fie situate în zona rurală, trebuie să înregistreze, în anul şcolar 2014-2015, un număr de minim 150 de elevi, persoană responsabilă din instituţia de învăţământ, în vederea implementării proiectului, trebuie să aibă studii superioare şi şcoală trebuie să deţină cel puţin un calculator cu o conexiune la Internet. De asemenea pentru a accede la acest program, şcolile trebuie să adere că membru la Asociaţia Europa Digitală, să achite cotizaţia de membru în valoare de 30 de lei/luna.
 
“Învăţământul din România trebuie să fie racordat la rigorile europene şi, până la urmă, la rigorile societăţii informaţionale în care trăim. Ne-am propus să aducem mai aproape comunitatea de şcoală, să oferim transparenţă şi liber acces la informaţiile publice în cadrul instituţiilor de învăţământ, valori care sunt prevăzute şi în două legi naţionale şi în toate normele europene. Suntem convinşi că o societate puternic informată va deveni o societate mai responsabilă, mai matură şi mai puternică. Primul pas l-am făcut, iar acela reprezintă construirea contextului respectării legii de către şcoli şi licee”, declara Remus Lucut, preşedintele Asociaţiei “Europa Digitală”.
 
Înscrierile la proiectul naţional “Şcoală mea pe Internet” se pot face online, pe website-ul http://europadigitala.ro/măsură-101/.http://europadigitala.ro/măsură-101/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii