Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:19 17 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gata, s-a terminat! Începe haosul Podul de la Butelii se închide. Borduri din marmură şi mai multe benzi de circulaţie (document)

ro

10 Aug, 2016 00:00 10239 Marime text
 


 
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi mai uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou-înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa.
 
În urma licitaţiei organizate pe data de 16 mai 2016 de către Primăria municipiului Constanţa de atribuire a contractului „Achiziţia execuţiei lucrărilor pentru obiectivul de investiţii «Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei»“, acesta a fost câştigat de asocierea firmelor Mobitom SA - Siebol SRL. Valoarea contractului este de 5.912.383 de lei fără TVA, adică, 1.343.723 de milioane de euro fără TVA. Tipul procedurii a fost cererea de ofertă, iar procedura s-a desfăşurat offline. Criteriul de atribuire a contractului a fost preţul cel mai scăzut.
 
În încercarea de a câştiga contractul scos la licitaţie de Primărie, au participat: Asocierea dintre Mobitom SA - lider de asociere - şi Sielbol SRL, cu Autoprima Serv SRL - subcontractant, dar şi Asocierea dintre DAF trans 2000 SRL - lider de asociere - şi Electrobol Construct SRL, cu SC Luca Prest SRL - subcontractant, dar şi cu SC Maşini Hibrid Construct SRL - terţ susţinător.
Potrivit consilierului de presă din cadrul Biroului de Presă al Primăriei Constanţa, Ionela Halciuc, contractul pentru reabilitarea pasajului  urmează să fie semnat de administraţia locală  în următoarele zile cu asocierea Mobitom SA - Siebol SRL.

Utilitatea Pasajului Cumpenei

Pasajului Cumpenei, amplasat în municipiul Constanţa, face legătura între bulevardul A. Vlaicu şi bulevardul I.C. Brătianu. Pasajul traversează magistrala Bucureşti - Constanţa şi un grup de căi ferate ale triajului Constanţa, precum şi reţeaua de drumuri de acces la centrul comercial şi locuinţele din zonă. Pasajul care urmează să intre în reabilitare are o lungime de 310,19 metri.

Ce presupun lucrările de reabilitare

Decizia Primăriei de a reabilita Pasajul Cumpenei vine ca urmare a degradării avansate în care se află acesta. Mai exact, conform caietului de sarcini, lucrările de modernizare şi reabilitare a pasajului presupun: sporirea numărului de benzi rutiere de la două la patru, eliminarea liniilor de tramvai, instalarea unui sistem de iluminat pe scările de acces ale pasajului.
 

În acelaşi context, lucrările de reabilitare a pasajului mai prevăd şi montarea de noi borduri din marmură în zona centrală a obiectivului, de noi separatoare de sens, precum şi demontarea stâlpilor de iluminat existenţi, lucrări care ar trebui finalizate în termen de un an de la semnarea contractului cu administraţia locală. Executantul lucrărilor va întocmi un grafic de realizare a acestora, care va trebui aprobat şi de Regionala CFR Constanţa, întrucât lucrările pot afecta infrastructura feroviară din zonă.

Pe de altă parte, pe pasaj se va putea circula în continuare, pe câte o bandă pe fiecare sens, cert fiind că traficul se va desfăşura cu dificultate în zonă, imediat după startul lucrărilor.

Citeşte şi Cu paşi mici, dar siguri, spre un trafic de coşmar! Podul de la Butelii urmează a fi închis un an

Despre Mobitom SA

Cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Ion Roată, Mobitom SA a fost înmatriculată în anul 1991. Firma are un capital social subscris de 2.250.542,5 lei, compus din 900.217 acţiuni. Firma este deţinută de Five-Holding SA, cu 98,678% din capitalul social, şi Listă Acţionari, cu 1,322% din capitalul social. Administratorii societăţii, a cărei activitate principală constă în „fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice“, sunt Valentin Boroş, născut pe 6.07.1949, în comuna Casimcea, Tulcea, David Sişu, născut pe 14.04.1934, în Bărăganu, şi Valentin Ciuceanu, născut pe 12.06.1967, în Constanţa.
 
La rândul său, firma Five-Holding SA, pe care funcţionează magazinul Brick, este deţinută de SC Ditline Investments LTD, cu sediul în Cipru, Nicosia, cu 860 de acţiuni (86% din capitalul social), Ionuţ Oancea, Rareş Drăistaru Oancea, Oana Drăistaru Oancea şi Alexandru Oancea. Celor patru asociaţi persoane fizice le revin câte 35 de acţiuni (3,5% din capitalul social). Administratorii societăţii, care se ocupă de „comerţul cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare“, sunt Gabriel Culea, Victor Fedul şi SC Anirva Manager SRL.

Contracte fără număr cu autorităţile locale

Mobitom a fost implicată în proiectul locuinţelor ieftine pentru tineri şi a câştigat, în 2008 şi în 2009, numai de la Primăria Constanţa, licitaţii în valoare de aproape 2.300.000 de lei fără TVA. Asta ca să nu mai punem la socoteală numeroasele contracte încheiate cu CJC-ul condus de Nicuşor Constantinescu, dar şi cu instituţiile subordonate Primăriei sau Consiliului Judeţean. În portofoliul companiei se numără proiecte precum fântânile arteziene din Constanţa, Aqua Magic, reabilitarea Delfinariului şi Spectrum Residences. Firma a fost controlată de defunctul Gheorghe Oancea, care avea în portofoliul său şi afaceri precum On Plonge, Plonge Prest, Plonge, Shark şi Five-Holding.
 
Recent, Mobitom SA a câştigat, alături de SC Pomacost SA (asociat), SC Almaclima SRL (subcontractant) şi SC Sielbol SRL (subcontractant), contractul „Achiziţie execuţie lucrări aferente obiectivului de investiţii Reabilitarea şi amenajarea Parcului Arheologic - Municipiul Constanţa“, atribuit de Primăria Constanţa, în valoare de 10.659.522,19 lei.

Despre Sielbol SRL

Societatea are sediul în municipiul Constanţa, pe strada Şoseaua din Vii, şi a fost înfiinţată în anul 1992. Societatea are ca obiect de activitate „lucrări de instalaţii electrice“. Din structura acţionariatului firmei fac parte: Ionel Dorin Smărăndescu, născut în luna noiembrie a anului 1964, în localitatea Dioşti, judeţul Dolj, cu o participare de 10%, Petre Ştefan, născut în decembrie 1953, în Constanţa, cu o cotă de participare la profitul şi pierderile societăţii de 25%, şi Ştefan Bădescu, născut în mai 1995, în localitatea constănţeană Sibioara, cu o cotă de participare la profit şi pierderi de 65%, cel din urmă fiind şi administratorul societăţii, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, accesat la 9 august 2016.                                                                                                                                                                
 
În secţiunea „Documente“ poate fi consultat anunţul de atribuire publicat pe licitatiapublica.ro.

Citeşte şi Haosul va dura un an! Primăria Constanţa a mai făcut un pas. Podul de la Butelii va intra în reabilitare (document)     

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii